Anjers in alle soorten en maten

Er wordt geschat dat er wel tussen de 320 en 600 verschillende anjers bestaan! De bloemkelk van de anjer is buisvormig, vijftallig en aan de oorsprong omgeven door twee, vier of zes brede dekbladeren. De kroonbladen zijn meestal gekerfd of gespleten. De anjer heeft 10 meeldraden en twee stampers. Wat is het verschil tussen de standaard anjer en een trosanjer? De standaard anjer heeft één bloemknop, de trosanjer heeft meerdere bloemen.

Verzorgingstips voor anjers

Heb je een prachtig boeket met anjers ontvangen? Zet deze eerst enkele uren in de hoes op schoon water. Snijd vervolgens met een scherp mesje ongeveer 1 cm van de steel schuin af. Doe het boeket daarna in een schone vaas met schoon water en voeg het snijbloemenvoedsel toe. Vul de vaas regelmatig aan met water waarin snijbloemenvoedsel is opgelost. Laat geen bladeren in het water hangen, hierdoor vervuilt het water snel en wordt het troebel. Zet de anjers niet in de volle zon en niet in de buurt van een fruitschaal.

Betekenis van anjers

Anjers zijn er in veel verschillende kleuren en daarmee zijn er ook veel verschillende betekenissen voor de anjer. Witte anjers staan voor liefde en veel geluk, licht rood staat voor bewondering en donkerrood betekent liefde en genegenheid. De roze anjer staat voor “ik zal je nooit vergeten”. Algemene symbolische betekenissen van anjers zijn hartstocht, romantiek en verlangen.