Betekenis van de anjer

De anjer is een hele oude bloem. Romeinen gebruikten deze bijvoorbeeld om geurwater te maken. De bloem staat symbool voor hartstocht, verlangen en romantiek, iets wat niet veel mensen weten. Vroeger werd de anjer veel gebruikt als verlovingsbloem. Tegenwoordig geniet de roos meer bekendheid op het gebied van de liefde.

MOMENTEN OM TE GEVEN

Er wordt geschat dat er wel tussen de 320 en 600 verschillende anjers bestaan. Anjers zijn er dan ook in veel verschillende kleuren en daarmee is er altijd wel een moment om voor deze bloem te kiezen. Een witte anjer staat bijvoorbeeld voor liefde en veel geluk en geef je als je van iemand houdt. Een licht rode anjer geef je aan diegene die je bewondert en de donkerrode variant aan een ware liefde. De roze anjer is wat ingetogener en staat voor 'ik zal je nooit vergeten'.

VERZORGINGSTIPS

Heb je een prachtig boeket met anjers ontvangen? Snijd dan met een scherp mesje ongeveer 1 centimeter van de steel schuin af en verwijder blad dat in het water komt te hangen. Plaats vervolgens het boeket in een schone vaas met koud water en voeg snijbloemenvoedsel toe. Vul de vaas regelmatig aan met water waarin snijbloemenvoedsel is opgelost. Zet de anjers tot slot niet in de volle zon, op de tocht en in de buurt van een fruitschaal.