Calla’s in alle soorten en maten

Calla’s zijn verkrijgbaar als plant en als snijbloem. Wist je dat je de bloem het beste van de plant kunt halen door de calla los te trekken van de plant in plaats van te snijden? De calla is een bijzondere, elegante en stijlvolle bloem, met een opvallende maar mooie gestileerde kelk.
Calla’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo zijn ze onder andere beschikbaar in de kleuren rood, roze, oranje, geel, paars, zwart en zelfs tweekleurig! De calla is de perfecte bloem om te combineren in je boeket. De calla komt in bloei van juli tot en met oktober en is daarmee een echte (na)zomer bloem.

Verzorgingstips voor calla’s

De calla komt het beste tot zijn recht op een lichte en redelijk warme plek. Zorg ervoor dat de calla niet op de tocht staat, niet in de volle zon en niet in de buurt van een fruitschaal. De calla kan gebruikt worden als kamerplant, maar kan in de zomer ook prima als terrasplant fungeren. Geef de calla plant één keer per week water, maar niet teveel. De calla houdt namelijk niet van natte voeten. Zit er een calla in je boeket? Ververs het water in de vaas om de 4 à 5 dagen om je calla zo optimaal mogelijk te verzorgen. Zo kun je extra lang genieten van je prachtige bos bloemen.

Betekenis van calla’s

De betekenis van de calla is minstens net zo prachtig als de bloem zelf. Allereerst betekent calla ‘mooi’ in het Grieks. De calla wordt gezien als de bloem van schoonheid en zuiverheid en sympathie, oftewel de geluksbloem. De oude Grieken en Romeinen associeerden de calla met feest en plezier maken, de kelk van de calla werd gezien als een kelk waarmee geproost kon worden.