Home > Bloemen > Bloemsoorten > Chrysant

Chrysanten in alle soorten, maten & kleuren

Chrysanten zijn onder te verdelen in grootbloemige en kleinbloemige chrysanten. Daarbinnen kunnen de chrysanten onderverdeeld worden in troschrysanten, geplozen chrysanten en santini’s. Chrysanten zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, van roze en groen tot oranje en paars. De grootte van de bloem kan variëren van 1 tot 14 centimeter en bestaat uit een hart met daarom heen platte blaadjes in de vorm van een krans. De chrysant is gegarandeerd het stralende middelpunt van jouw boeket.

Verzorgingstips voor chrysanten

Laat de chrysanten zich eerst een paar uur goed vol zuigen in schoon water. Plaats ze in een schone vaas en snijd met een scherp mes de stelen ongeveer 3-5 centimeter schuin af. Verwijder het overtollig blad van de stelen, zo voorkom je dat de stelen gaan “snotteren” en het water vies wordt. Voor een optimale verzorging zet je de chrysanten niet in de volle zon, niet op de tocht, niet vlakbij de verwarming en niet in de buurt van fruit. Ververs het water minimaal 1 keer per week. Je kunt om de 4 à 5 dagen een stukje van de steel halen, zo kunnen de bloemen beter water opnemen.

Betekenis van chrysanten

Een chrysant is de perfecte bloem om iemand mee te verrassen. Met deze bloem kun je de ontvanger het aller-allerbeste toe wensen want deze bloem staat namelijk symbool voor geluk en gezondheid. Elk land geeft een andere betekenis aan deze prachtige bloem, maar over een aantal symbolen zijn ze het wel eens. De chrysant staat voor geluk, eerlijkheid, vriendschap en trouw. De belangrijkste ingrediënten voor geluk en gezondheid. Wie wens jij al het geluk van de wereld toe? Verras dan nu met chrysanten.