Home > Bloemen > Bloemsoorten > Chrysant

Betekenis van de chrysant

Chrysant betekent letterlijk ‘gouden bloem’. Niet vanwege haar kleur, maar vanwege haar betekenis. Ze staat namelijk symbool voor geluk, trouw, eerlijkheid en vriendschap. Een gouden combinatie, toch? Van oorsprong is de chrysant (goud)geel, maar gaandeweg zijn daar heel veel kleuren bijgekomen. Van warm-oranje, donkerrood tot wit, roze en paars.

MOMENTEN OM TE GEVEN

Chrysanten zijn geschikt voor veel momenten. Je geeft een boeket met deze bloemen cadeau als je iemand geluk en gezondheid toewenst, steun wil betuigen, succes wil wensen of jullie blijvende vriendschap wil benadrukken. Kortom, met deze bloemen wens je jouw ontvanger het aller-, allerbeste toe.

VERZORGINGSTIPS

Deze ‘gouden bloem’ verdient alleen een ‘gouden verzorging’. Snijd daarom voordat je de bloemen in het water zet de stelen zo’n 3 – 5 centimeter schuin af met een scherp mesje. Verwijder het overtollige blad zodat er geen blad in het water hangt. Plaats de chrysanten in een schone vaas met water op kamertemperatuur en voeg snijbloemenvoedsel toe. Ververs het water om de vijf dagen en vul regelmatig bij.

Meer verzorgingstips? Bekijk ze hier.