Home > Bloemen > Bloemsoorten > Gerbera

Gerbera’s in alle soorten en maten

Gerbera’s zijn verkrijgbaar in wel honderd verschillende kleuren! Er zijn gerbera’s in één kleur maar er zijn ook gerbera’s in meerdere kleuren. Het hart van de gerbera kan ook verschillende kleuren hebben, alhoewel er hier aanzienlijk minder opties zijn; namelijk groen of zwart. Daarnaast kan de grootte van de gerbera’s kan variëren. Zo heb je de grootbloemige soorten (met een diameter van 15 cm) en kleinbloemige soorten – mini-gerbera genoemd – deze laatste gerbera’s hebben een diameter van tussen de 9,5 en 13 cm.

Verzorgingstips voor gerbera's

Oh-oh, gaan je gerbera’s een beetje hangen? Wij geven je tips om je gerbera weer te laten stralen! Zorg allereerst voor een schone vaas. Je kunt een beetje chloor gebruiken om je vaas te reinigen. Zorg voor schoon water in de vaas, maar let op! Doe niet teveel water in de vaas. Snijd een stukje van de onderkant van de steel zodat de bloem weer goed vers water op kan zuigen. Je zult zien dat je gerbera weer zal gaan stralen!

Betekenis van gerbera’s

Geef je iemand gerbera’s cadeau, dan geef je vrolijkheid en gezelligheid. Gerbera’szijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, geschikt voor elk moment. Gerbera’s zijn perfect om een vriendschap mee te bezegelen, iemand laten zien hoe trots je op hem of haar bent of om de liefde te verklaren. Gerbera is een vrolijke bloem en daarmee perfect om attent te zijn en iemand op te vrolijken.