Betekenis van de gerbera

Vrijwel elke bloem heeft een betekenis of een geschiedenis, behalve de gerbera. Er zijn wel niet-officiële betekenissen te vinden, zoals onschuld, puurheid en vrolijkheid. Daarom wordt de bloem ook wel gegeven bij het feliciteren van ouders bij de geboorte van een kindje. Verder wordt er gezegd datmet de gerbera alles mooier wordt. En daar zijn we het mee eens. Wat een opvrolijker is deze bloem!

MOMENTEN OM TE GEVEN

Een gerbera is voor elk moment in te zetten. Deze vrolijkerd is hét cadeau om te geven voor een verjaardag, de geboorte van een kindje, om iemand te bedanken ofjuist een steuntje in de rug te bezorgen. Wil je een specifieke boodschap overbrengen met een gerbera, kies dan voor de kleur die bij je boodschap of het moment past.

  • Rood: passie, romantiek, kracht.
  • Roze: geboore, tederheid, blijheid.
  • Oranje: vrolijk, felicitatie, feestje.
  • Geel: nieuw begin, warmte, vrolijk, felicitatie.

VERZORGINGSTIPS

Wil je lang van dit vrolijke boeket genieten? Zorg dan allereerst voor een schone vaas en snijd de bloemen schuin af. Vul de vaas met een klein laagje koud water en ververs het regelmatig. Verwijder bladeren die in het water terecht komen en zet de vaas op een koele plaats uit de buurt van de fruitschaal en niet op de tocht. De gerbera groeit tot slot graag naar het zonlicht toe, dus draai de vaas af en toe een kwartslag.