Home > Bloemen > Bloemsoorten > Hortensia

Hortensia’s in alle soorten en maten

Er zijn heel veel verschillende soorten hortensia’s in allerlei verschillende kleuren. De kleuren lopen uiteen van paars, donkerrood, blauw tot kleurcombinaties als roodpaars met groene vlekken. Hortensia’s zijn zeer geschikt om als plant te laten groeien in je tuin. Ook in een boeket staat een hortensia prachtig, en zal zeer waarschijnlijk de eye-catcher van jouw boeket worden!

Verzorgingstips voor hortensia’s

Gebruik onderstaande tips om zo lang mogelijk van je hortensia’s te kunnen genieten. Gebruik een schone vaas en vul deze met lauwwarm water en snijbloemenvoedsel. Snijd de bloemen ongeveer 2 cm schuinaf voor een betere opname van water. In tegenstelling tot de meeste bloemen houdt de hortensia er niet van als het water tussentijds wordt bijgevuld! Als de bloemen slap worden kun je weer een (klein) stukje van de steel snijden.

Tip voor hortensia's!

Grote kans dat je hortensia na een tijdje - als enige van het boeket - nog mooi is. Vind je het zonde om weg te gooien? Verwijder het blad dan van de steel en hang de hortensia ondersteboven op een warme en droge plek. De bloemen zullen hun intense kleur verliezen, maar geen paniek! Wist je dat je gedroogde hortensia’s in elke gewenste kleur kunt verven? Gebruik hiervoor textiel verf. Hang de bloemen omgekeerd op om te laten drogen en de verf uit te laten lekken.