Betekenis van de hortensia

Hortensia's kun je als plant of als snijbloem kopen en er zijn veel verschillende soorten. Al deze soorten hebben echter één overeenkomst, met een hortensia haal je de lente in huis. De plant is door zijn vrolijke kleurtjes, lieve bloemetjes en stoere sterke bladeren een populair lente-cadeautje. Leuk weetje: in de 18e eeuw is de hortensia door koning Lodewijk de 14e meegenomen vanuit Azië en Zuid Amerika naar Europa. De plant is vernoemand naar een hele stoere vrouw die met de koning meeging op expedities.

MOMENTEN OM TE GEVEN


Deze plant symboliseert moedigheid, onverschrokkenheid en 'powervrouwen'. Dat maakt de hortensia bij uitstek geschikt om cadeau te geven aan een vrouw die bijzonder voor je is, altijd voor je klaarstaat en heel stoer is. In veel gevallen geldt dit voor moeders en is de hortensia een populair moederdagcadeau.

VERZORGINGSTIPS

Waar de hortensia-plant van houdt:

Water. De hortensia is een dorstige plant. Geef deze plant elke dag een scheut water of dompel de kele kluit af en toe onder.

Van lichte en koele ruimtes zonder op de tocht te staan.

Is de plant uitgebloeid binen, zet deze dan in een pot op het terras of in de volle grond in de tuin. Je zult zien dat de hortensia weer gaat bloeien.

Waar de hortensia-snijbloemen van houden:

  • Een schone vaas.
  • Koud water met snijbloemenvoedsel.
  • Blad aan de bovenkant van de steel. Verwijder het blad van de stelen die in het water komen.
  • Stelen die schuin afgesneden zijn.
  • Schoon drinkwater dat bijgevuld wordt.
  • Een lichte ruimte zonder op de tocht te staan of naast een fruitschaal.

In het najaar zijn de bloemen wat 'harder' en kun je ze laten indrogen. Hoe doe je dat? Door de vaas bij te vullen met water net zolang tot dat de bloemen geen water meer opnemen. Als dat is gebeurd, is er voldoende water aanwezig in de stelen en kunnen de bloemen droog op de vaas staan.