Betekenis van de Leeuwenbek

De leeuwenbek is de klassieker onder de bloemen. De bloem dankt zijn naam aan de vorm van zijn bloemblaadjes. Als je in de leeuwenbek kijkt, zie je namelijk de snoet van een leeuw. Een bijzonder 'wilde bloem' dus. De leeuwenbek staat voor puurheid, expressie, maar ook voor geheimen bewaren en vinden wat verloren is.

MOMENTEN OM TE GEVEN

De leeuwenbek komt door zijn lange stelen en mooie bloemetjes veel voor in pluk- en veldboeketten. Het geeft de ultieme 'wilde' uitstraling die je in deze boeketten graag wil hebben. Wat kleur betreft komen deze bloem in talloze kleuren voor, waaronder wit, geel en roze. Wil je een specifieke boodschap overbrengen met een leeuwenbek, kies dan voor de kleur die bij je boodschap of het moment past.

  • Wit: puurheid, frisheid, zuiverheid en eenvoud.
  • Rood: passie, romantiek, kracht.
  • Roze: geboorte, tederheid, blijheid.
  • Oranje: vrolijk, felicitatie, feestje.
  • Geel: nieuw begin, warmte, vrolijk, felicitatie.

VERZORGINGSTIPS

De leeuwenbek zal vaak schitteren als middelpunt in een boeket. Voor een boeket gelden de volgende tips: zorg voor een schone vaas met koud water en voeg snijbloemenvoedsel toe. Snijd de stelen schuin af en verwijder de bladeren die in het water komen. Ververs regelmatig het water en zet de vaas op een koele plaats uit de buurt van de fruitschaal en niet op de tocht.