Betekenis van de lelie

De lelie. Een prachtige bloem met nog veel mooiere symboliek. Eenheid, liefde, zuiverheid, vruchtbaarheid, vrouwelijkheid en vergankelijkheid, zomaar een greep uit de vele betekenissen. Deze veelzijdigheid vind je ook terug in kleuren én geuren. De lelie is er in het wit, roze, rood, paars, geel, oranje en met strepen, randjes of stippen. Daarnaast is de lelie er van geurloos tot sterk geurend.

MOMENTEN OM TE GEVEN

De vele betekenissen maakt de lelie een populaire bloem om mee te verrassen of te laten weten dat je aan iemand denkt. Als je blij en gelukkig bent, bijvoorbeeld in de liefde, kun je met deze bloem die emoties uitdrukken. Maar ook bij verlies en rouw helpt zij door haar serene en pure uitstraling je met de juiste boodschap. Niet voor niets staat de lelie symbool voor vergankelijkheid.

VERZORGINGSTIPS

De lelie verdient net zo’n mooie verzorging als haar symboliek. Snijd de stelen zo’n 3 – 5 centimeter schuin af met een scherp mesje. Verwijder vervolgens het overtollige blad zodat er geen blad in het water hangt. Plaats de lelies in een schone vaas met koud water en voeg snijbloemenvoedsel toe. Vul af en toe wat schoon water bij, zodat ze vers drinkwater hebben.

Greetz-tip bij een stuifmeelvlek: verwijder deze voorzichtig met een stukje plakband.

Meer verzorgingstips? Bekijk ze hier.