Lelies in alle soorten en maten

Oorspronkelijk werd de lelie vooral gebruikt in traditionele bloemstukken. De laatste jaren wordt de lelie vooral gebruikt om een eigentijds en stijlvolle sfeer te creëren. De lelie is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en vormen, perfect om de lelie te combineren in verschillende stijlen. Een opvallend weetje is dat er geen blauwe lelies verkrijgbaar zijn! Daarnaast kunnen de lelies een doorsnee hebben van 7 tot we 25 centimeter. Lelies zijn jaarrond verkrijgbaar en daarmee de ideale bloem voor een prachtige bos bloemen.

Verzorgingstips voor lelies

Geef de lelie genoeg water, minimaal 1 keer per week. Je kunt het water in de vaas na 4 à 5 dagen verversen, zo kunnen de bloemen weer vers water opnemen en kun jij langer van de bloemen genieten. Geef de lelie af en toe een sproeibeurt om stof te verwijderen. Dit zal de gezondheid van de lelie ten goede komen en je lelie zal weer prachtig stralen. Plaats de lelie op een lichte plaats, niet in de volle zon. Het stuifmeel van de lelies veroorzaakt vlekken. Heb je toch stuifmeel op je kleding? Niet wrijven, maar dep het weg met een plakbandje. Heb je last van de kruidige geur van de lelie? Verwijder dan de meeldraden van de lelie.

Betekenis van lelies

Als er een bloem veel betekenissen heeft, dan is het wel de lelie. De lelie barst van de symboliek. Een aantal bekende symbolische betekenissen zijn: vrouwelijkheid, liefde en zuiverheid. Net zoals de orchidee stond de lelie in de tijd van de Grieken en Romeinen bekend als de bloem voor hoop op een puur en vruchtbaar leven. Witte lelies staan voor maagdelijkheid en zuiverheid en worden daarom vaak op bruiloften gebruikt voor het bruidsboeket of als bloemen voor op tafel.