Home > Bloemen > Bloemsoorten > Lisianthus

BETEKENIS VAN DE LISIANTHUS

Anders dan haar zachte en lieve kleuren doen denken, is de lisianthus een bloem met een heel krachtige symboliek. Ze staat namelijk voor waardering en dankbaarheid. De bloem is veelzijdig. Lisianthus is er in het wit, blauw, roze, lila, paars en zalmkleurig en heeft soms zelfs meerdere kleuren in één bloem.

MOMENTEN OM TE GEVEN

Ken jij iemand die een bedankje verdient? Bijvoorbeeld voor dat leuke etentje, die fijne hulp of dat luisterend oor? Dan is de lisianthus dé bloem om mee te verrassen. Met deze bloem spreek je namelijk jouw waardering uit en zeg je ‘dankjewel’ op jouw manier.

VERZORGINGSTIPS

Lisianthus zijn prachtige bloemen, maar hoe houd je lisianthus mooi? Allereerst, snijd de steel zo'n 3-5 centimeter schuin af met een scherp mesje. Verwijder het blad dat in het water komt van de stelen, dit neemt voeding weg die je liever naar de bloemknop wilt hebben. Laat alle doornen zo veel mogelijk zitten om wondjes en schade aan de bloem door bacteriën te voorkomen. Plaats tot slot de lisianthus in koud water in een schone vaas en voeg snijbloemenvoedsel toe.