Home > Bloemen > Bloemsoorten > Orchidee

Orchideeën in alle soorten en maten

De orchidee is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren is daarmee echt een designobject. Elke orchidee is uniek. De meest bekende orchideeën soort is de phalaenopsis, ook wel de vlinderorchidee genoemd. Deze orchidee is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en vormen. In Nederland groeien ongeveer veertig verschillende soorten orchideeën. Orchideeën zijn opvallende bloemen die bekend staan om hun veelal vreemde vormen. Juist door hun unieke uitstraling is dit een perfecte bloem om te combineren in een mooie bos bloemen of als plant in een vrolijk kleurrijke pot.

Verzorgingstips voor orchideeën

Met deze tips kun jij je orchidee het beste verzorgen en kun je extra lang genieten van deze bloem. Een orchidee heeft niet veel water nodig, één keer per week is meer dan genoeg. Ververs het water in de vaas om de bloemen vers water te geven. Je kunt eventueel nog een stukje van de steel snijden zodat de bloemen weer optimaal water kunnen opnemen. De orchidee houdt van licht maar plaats de bloem niet in vol zonlicht. De orchidee is over het algemeen een makkelijke plant, maar de orchidee voelt zich het beste bij kamertemperatuur.

Betekenis van orchideeën

De orchidee dankt zijn betekenis aan de oude Griekse tijd. Toen stond de bloem voor vruchtbaarheid en mannelijkheid. De orchidee heeft zich ontwikkelt tot een elegante en populaire bloem, die staat voor luxe, liefde, schoonheid en rijkdom. Een orchidee geef je aan iemand als je zuivere vriendschap wilt benadrukken. Deze veelzijdige bloem is geschikt voor meerdere gelegenheden. Perfect om cadeau te doen tijdens een housewarming of voor een verjaardag.