Betekenis van de roos

Rozen bestaan uit hartvormige blaadjes die liefde en vertrouwen symboliseren. De doornen geven echter aan dat die liefde niet altijd makkelijk en mooi is. Er zijn veel kleuren rozen en elke kleur heeft een eigen betekenis. Rood is de bekendste kleur, die staat voor ... liefde. Een witte roos staat voor échte liefde, waardigheid, reinheid en puurheid. Roze voor geluk en dankbaarheid. Oranje voor verlangen, waardering en sympathie en geel voor vriendschap en verbondenheid.

MOMENTEN OM TE GEVEN

Er is voor elk moment een mooie roos te vinden. Maar door verschillende kleuren rozen te combineren krijg je andere betekenissen. Elk boeket heeft een eigen verhaal. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te blijven. Eén rode roos betekent dat iemand de ware voor je is. Wil je iemand bedanken, dan is een oranje of roze roos hét cadeautje om te geven. En wil je de vriendschap vieren, dan viert de gele ros graag het feestje mee.

VERZORGINGSTIPS

Rozen zijn prachtige bloemen, maar hoe houd je rozen mooi? Allereerst, snijd de steel zo'n 3-5 centimeter schuin af met een scherp mesje. Verwijder het blad dat in het water komt van de stelen, dit neemt voeding weg die je liever naar de bloemknop wilt hebben. Laat alle doornen zo veel mogelijk zitten om wondjes en schade aan de bloem door bacteriën te voorkomen. Plaats tot slot de rozen in koud water in een schone vaas en voeg snijbloemenvoedsel toe.