Rozen in alle soorten en maten

Rozen zijn in vele soorten verkrijgbaar. Groot, klein, rood, wit, geel, paars, roze. Witte rozen zijn geschikt voor treurige gebeurtenissen, om iemand een hart onder de riem te steken. Rode rozen zijn het perfecte cadeau om te laten zien hoeveel je van diegene houdt. Ben je 30 jaar getrouwd? Verras je vrouw met 30 rode rozen.

Verzorgingstips voor rozen

Rozen zijn prachtige bloemen, maar hoe houd je rozen mooi? Allereerst, snijd de steel goed schuin af met een scherp mesje. Verwijder het overtollig blad van de stelen, deze nemen namelijk voeding weg die je liever naar de bloemknop wilt hebben. Schrap de steel niet kaal, dit veroorzaakt wondjes op de steel met grote kans op schade aan de bloem door bacteriën. Tot slot, plaats de rozen in een schone vaas en voeg snijbloemenvoedsel toe. De buitenste bladeren kunnen bruin worden, deze kun je gerust verwijderen.

Betekenis van rozen

De betekenis van de rode roos kent iedereen. De rode roos staat voor liefde en passie en is dan ook de meest verkochte bloem rond 14 februari Valentijnsdag ;-)! Witte rozen staan symbool voor eenvoud, puurheid en eerlijkheid en zijn daarom uitermate geschikt voor een bruidsboeket. Gele rozen staan symbool voor vriendschap en vreugde, waar roze rozen geluk, vriendschap en dankbaarheid betekenen.