Tulpen in de kleuren van de regenboog

De tulp is de bloem die symbool staan voor een kleurrijk voorjaar. Wie wordt er niet vrolijk van tulpen? We zijn er gek op. De tulp heeft een lange geschiedenis, die in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet haar oorsprong vindt in Nederland maar in…. Turkije! Er zijn heel veel verschillende tulpen, zo heb je gefranjerde tulpen, orchidee tulpen of leliebloemige tulpen. Tulpen zijn er vooral in heel erg veel kleuren: wit, rood, geel, groen, oranje, paars….!

Verzorgingstips voor tulpen

Tulpen op de vaas zijn een prachtige verschijning, maar hoe houd je dit boeket mooi? Kies allereerst voor de juiste vaas, tulpen groeien namelijk nog een paar centimeter door. Snijd de tulpen goed schuin af, hiermee creëer je een groter oppervlakte waarmee de tulp water kan opzuigen. Vul de vaas met water op kamertemperatuur en ververs het water regelmatig.

Betekenis van tulpen

De tulp kent een rijke geschiedenis die ver terug gaat tot de 16 eeuw waarin de tulp gouden tijden beleefde. Een paar jaar later stortte de markt enorm in waardoor handelaren veel geld zijn verloren. Gelukkig kunnen we nu weer volop genieten van de charme van de tulp. De rode tulp staat symbool voor de perfecte liefde, een paarse tulp staat voor koninkrijk, een witte tulp voor vergeving en een gele tulp staat voor vrolijkheid. Een gemixte bos tulpen staat voor elegantie