Betekenis van de tulp

De tulp staat symbool voor een kleurrijk voorjaar. De bloem heeft een lange geschiedenis, die in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet haar oorsprong vindt in Nederland maar in... Turkije! De sultans van Turkije droegen de tulp namelijk in hun tulband ('Tulipan') en zo kreeg de tulp haar naam. Tulpen zijn er in heel veel kleuren. Zo staat de rode bloem voor houden van, trouw en vriendschap, roze voor geluk, wit voor vergeving en geel voor warmte en vrolijkheid.

MOMENTEN OM TE GEVEN

Er is voor elk moment een mooie tulp te vinden.

  • Een rode tulp geef je aan iemand waar je veel van houdt.
  • Roze geef je als je iemand geluk wil wensen.
  • Met oranje toon je jouw enthousiasme. Bijvoorbeeld als iemand net een nieuw huis heeft gekocht.
  • Geel geef je als je iemand wil opvrolijken of een opkikkertje wil sturen.
  • Met een witte tulp zeg je 'sorry' of laat je iemand weten dat je hem of haar vergeeft.
  • Een bos met meerdere kleuren tulpen staat voor elegantie en alle bovenstaande boodschappen tegelijk - een mooi compliment dus.

VERZORGINGSTIPS

Hoe houd je jouw tulpen mooi? Kies allereerst voor de juiste vaas, tulpen groeien namelijk nog een paar centimeter door. Snijd vervolgens de bloemen schuin af. Vul de vaas met een klein laagje koud water - tulpen houden niet van natte voeten - en ververs het regelmatig. Hangen de bloemen met hun kopjes naar beneden? Rol ze dan in papier en zet ze in een laagje water in de vaas. Daarna staan ze weer prachtig.