Home > Bloemen > Bloemsoorten > Zonnebloem

Zonnebloemen in alle soorten en maten

De gele zonnebloem is de meest bekende kleur die we allemaal kennen. Maar wist je dat er ook andere kleuren zijn? Bijvoorbeeld roodoranje of roodbruine zonnebloemen. Er zijn zelfs zwarte zonnebloemen! Met wie ga jij een wedstrijdje doen wie de hoogste zonnebloem kan kweken? Gebruik dan de “Giant” variant, deze kan namelijk wel tot 250 cm hoog worden.

Verzorgingstips voor zonnebloemen

De zonnebloem is gemakkelijk te verzorgen. Snijd de stelen schuin af en doe lauw water in de vaas. Doe niet teveel water in de vaas. Geef de zonnebloemen een lekker plekje in de zon en de zonnebloem zal naar de zon toe groeien. Nog een tip: de zaden van de zonnebloem kun je eten (wel eventjes pellen van tevoren). Een zonnebloem kun je perfect combineren in een boeket samen met gladiolen, alstroemeria’s, en asclepia’s. Dit zijn stuk voor stuk vrolijke bloemen die de bos bloemen tot een stralend geheel zullen maken!

Betekenis van zonnebloemen

Veel mensen zullen denken aan de zomer wanneer ze een zonnebloem zien. De zonnebloem komt in bloei tijdens de zomermaanden, van juli tot en met september. Officieel betekent een zonnebloem zon en liefde. Een zonnebloemen staan symbool voor betrokkenheid, toewijding en warmte. Verras de ontvanger met deze prachtige bloemen door het zonnetje in huis te halen!