Home > Bloemen > Bloemsoorten > Zonnebloem

Betekenis van de zonnebloem

Veel mensen denken aan de zomer wanneer ze een zonneboem zien. Logisch, want officieel staat de bloem symbool voor zon en liefde. En ook voor betrokkeheid, toewijding en warmte. Wist je dat de zonnebloem in de natuur overdag meedraait met de zon? 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten, wachtend op een nieuwe dag en zonsopgang.

MOMENTEN OM TE GEVEN

De zonnebloem is een zomerse bloem, heel geschikt om cadeau te geven tijdens de zomermaanden. Omdat de bloem symbool staat voor warmte en betrokkenheid past deze heel goed bij het feliciteren, bedanken en het bezorgen van een steuntje in de rug. Je geeft namelijk echt een zonnetje in huis.

VERZORGINGSTIPS

Een zonnebloem is gemakkelijk te verzorgen. Zorg voor een schone, stevige vaas met lauwwarm water en voeg snijbloemenvoedsel toe. Snijd de stelen schuin af en verwijder bladeren die in het water komen. Vul het water in de vaas regelmatig bij, want zonnebloemen zijn dorstig. Zet tot slot de vaas op een koele plaats uit de buurt van de fruitschaal en niet op de tocht. Het blad van de bloem kan overigens snel geel worden. Verwijder dit gerust en geniet zo nog langer van je boeket.