Home > Bloemen > Momenten > Beterschap

Met welke bloemen en planten wens je een zieke beterschap?

Met welke bloemen en planten wens je een zieke beterschap? Ziek zijn is nooit leuk. Het ontvangen van een verrassing kan dan ook veel voor de ontvanger betekenen.

WAAR KIES JE VOOR?

Zeg beterschap op jouw manier met een mooie bos bloemen of een prachtige plant. Maar met welke bloem of plant doe je dat? Wij helpen je. Kies bijvoorbeeld voor:

  • Roze tulpen als je iemand geluk wil wensen en gele tulpen als je diegene wil opvrolijken of een opkikkertje wil sturen.

  • Zonnebloemen als je de zieke wil laten weten dat je altijd voor hem of haar klaarstaat. De bloem staat namelijk symbool voor betrokkenheid, toewijding en warmte.

  • Chrysanten als iemand een flinke portie geluk en gezondheid kan gebruiken. Daarnaast betekent ‘chrysant’ letterlijk ‘gouden bloem’, speciaal voor die zieke met dat hart van goud.

  • Gladiolen; hiermee wens je iemand kracht toe en laat je weten trots op hem of haar te zijn.

  • Spathiphyllum, een luchtzuiverende plant die een prettige geur verspreidt en daardoor zorgt voor een gezonde en frisse leefomgeving.

ZIEKENHUIS

Wil je jouw verrassing of attentie laten bezorgen in een ziekenhuis? Neem dan eerst even contact op met het ziekenhuis en vraag of dit is toegestaan op de afdeling. Zo ja, zorg ervoor dat je afdeling en kamernummer vermeld. Zo nee, dan is een andere beterschapsverrassing of –attentie ook áltijd goed.