Home > Bloemen > Momenten > Huwelijk

Feliciteren met trouwdag of verloving

Ken jij iemand die net verloofd is, in het huwelijksbootje is gestapt of een jubileum viert? Feliciteer de persoon of dat stel in kwestie door een mooie bos bloemen te bezorgen. Je kunt kiezen voor een boeket vol lievelingsbloemen of bloemetjes die in het bruidsboeket zaten, maar je kunt ook verrassen met bloemen met een bepaalde symboliek. Zo weet je zeker dat je het niet verbruit ;-)

MET WELKE BLOEMEN ZEG JE 'GEFELICITEERD' OP JOUW MANIER?

  • Rode rozen symboliseren de liefde. Je kunt deze dus goed cadeau geven aan een pasgetrouwde stel.

  • Verras je met een anjer, dan geef je een échte liefdesbloem cadeau. Vroeger werd de anjer veel gebruikt als verlovingsbloem vanwege zijn symboliek. Verras je met deze bloem dan geef je namelijk hartstocht, verlangen en romantiek cadeau.

  • Roze tulpen geef je als je iemand geluk wil wensen.

  • Oranje gerbera’s zijn geschikt als felicitatie voor bijvoorbeeld dat huwelijksjubileum. De bloemen zijn vrolijk en de kleur staat voor ‘feestje’.

  • Blauwe druifjes staan symbool voor trouw en geef je als iemand is verloofd of net in het huwelijksbootje is gestapt.

  • Wil je feliciteren met een huwelijk, dan geef je een freesia cadeau. Deze traditionele bloem staat voor onvoorwaardelijke liefde en zag je daarom vroeger veel terug in bruidsboeketten.

GROEIENDE ÉN BLOEIENDE LIEFDE

Liefde groeit. Hiernaar verwijzen met een mooie verrassing is dan ook heel mooi. Zo kun je een zakje vol zaden cadeau geven om bijvoorbeeld bloemetjes of klavertje vier te kweken. Of bloeipotloden, potloden die uitgroeien tot plantjes en bloemetjes als je ze in de grond steekt. Een mooi symbool van groeiende én bloeiende liefde.