Home > Bloemen > Momenten > Sterkte

Sterkte wensen met bloemen

Soms vertellen bloemen wat je zelf moeilijk vindt om te zeggen. Bijvoorbeeld bij een moeilijk moment, ziekte of het overlijden van een dierbare van iemand. Maar welke bloemen kies je dan? Belangrijk is vooral dat het voor jou goed voelt, de ontvanger vindt het hoe dan ook fijn dat er aan hem of haar gedacht wordt.

Je kunt kiezen voor de lievelingsbloemen van de ontvanger of voor een boeket met kleuren die hij of zij mooi vindt. Maar je kunt ook bloemen geven met een bepaalde symboliek. We vertellen je hier meer over.

  • Chrysant betekent letterlijk ‘gouden bloem’. Je geeft een boeket met daarin deze bloem als je iemand geluk en gezondheid toewenst na een lange strijd, steun wil betuigen of jullie blijvende vriendschap wil benadrukken.

  • Als er een bloem is die de liefde uitspreekt, dan is dat de roos wel. Witte rozen staan symbool voor echte liefde en waardigheid en roze rozen voor een gelukswens.

  • De Hortensia staat symbool voor moedigheid, onverschrokkenheid en dankbaarheid en is daarmee geschikt om te geven aan iemand die heel bijzonder voor je is.

  • Een lelie in je boeket staat voor vergankelijkheid. De bloem geeft uitdrukking aan emoties in tijden van rouw en verlies.