Home > Bloemen > Momenten > Verjaardag

Welke bloemen geef je voor een verjaardag?

Is er iemand jarig maar kun je er niet bij zijn? Verras de jarige met een vrolijke bos bloemen of een mooie plant. Weet je de lievelingskleur van de ontvanger, dan kun je diegene verrassen met een mooi boeket in die kleur. Maar je kunt ook bloemen of planten met eensymboliek kiezen en daarmee een boodschap overbrengen. Vergeet niet de bijzondere symboliek te vertellen als je haar cadeau doet.

BETEKENIS

- Rozen symboliseren liefde en vertrouwen. Is een goede vriend of vriendin jarig, verras dan met gele rozen. Die kleur staat namelijk voor vriendschap en verbondenheid.
- Met de tulp geef je een kleurrijk jaar cadeau. Oranje tulpen specifiek staan voor jou enthousiasme en felicitatie richting de jarige.
- De gerbera staat voor vrolijkheid. En dat geef je, een flinke portie ook. Helemaal als je de oranje gerbera cadeau geeft, die symbool staat voor felicitatie en feestje.
- Een zonnebloem past heel goed bij een felicitatiemoment vanwege zijn symboliek. Je geeft warmte en betrokkenheid cadeau.
- De monstera-plant staat volgens de Chinese geschiedenis symbool voor een lang leven. Dat maakt deze plant een perfect cadeau voor een verjaardag.

HET PERFECTE BOEKET VOOR DE JARIGE

Naast verschillende bloemen zijn er ook diverse boeketten. Bloemen in een 'biedermeier' boeket zijn kortstelig en vormen samen een compacte halve bol. Een 'veldboeket' staat bekend om haar nonchalance. Bloemen zijn niet netjes geschikt, maar lijken zo uit de achtertuin te komen. Ideaal dus voor die spontane ontvanger die een echte spring in 't veld is. Wil je iemand groots verrassen? Ga dan voor een extravagant boeket; een grote bos vol bloemen en bladgroen.