Home > Bloemen > Schiktips

Vind jij het ook zo lastig om je boeket te schikken? Onze bloemiste Bettine laat je twee manieren zien hoe jij je boeket het beste kunt schikken.

Schitterend schikken

Wist je dat je hetzelfde boeket op 2 manieren kunt schikken? Maak het elastiekje los en snijd de steeltjesgoed schuin af. Plaats het boeket in de vaas, het elastiekje is los dus het boeket valt wijder. Dit boeket kun je ook op een andere manier schikken. Maak ook nu het elastiekje weer los en en snijd de stelen schuin af. Als je het boeket in de vaas plaatst kun je de buitenste bloemen wat korter maken waardoor je een mooie ronde speelse biedermeier krijgt!

Pluk schikken

Hoe kun je plukboeketten op verschillende manieren in de vaas schikken? Laat het boeket gebonden met het elastiekje maar snijd de stelen wel goed schuin af. Daarna plaats je het boeket in de vaas! Tip: Dit boeket is het mooist in een hoge vaas met smallere hals voor een luchtige uitstraling.

Je kunt het boeket ook wat speelser maken. Haal het elastiekje er vanaf en snijd de stelen schuin af. Als je het boeket in de vaas plaatst valt het losser en nonchalanter omdat het niet meer gebonden is. Maak enkele stelen wat korter zodat je hoogteverschillen krijgt voor een veldachtig speels effect!