Home > Bloemen > Schiktips

Welke vaas past bij welk type boeket?

Wie houdt er niet van: bloemen! Deze kleurrijke verrassing zorgt altijd voor een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Het kiezen van de vaas kan alleen wat lastig zijn. Twijfel je wel eens over welke vaas het beste bij jouw boeket past? Onze bloemiste Bettine geeft je tips.

Er zijn drie soorten boeketten, de biedermeier, het veldboeket en het extravagante boeket. Belangrijk is om de vaas te kiezen die past bij de hoogte en grootte van je boeket.

BIEDERMEIER BOEKET

Heb je een rond boeket vol verschillende, bontgekleurde bloemen voor je? Dat is een biedermeier boeket. Alle bloemen en bladeren hebben dezelfde lengte zodat het boeket de vorm heeft van een 'halve bol'. Biedermeier boeketten komen het beste tot hun recht in vazen met een smalle hals en een wijde onderkant. De stelen kunnen wijd uitstaan terwijl het boeket compact en één geheel blijft.

EXTRAVAGANT BOEKET

Iemand groots verrassen, dat doe je met een extravagant boeket. Deze boeketten zijn te herkennen aan de 'volle bos': de vele bloemen, diverse kleuren en het vele bladgroen. Extravagante boeketten hebben een hoge vaas nodig met een brede opening en wijde onderkant. Belangrijk is namelijk dat dit volle boeket een goede steun heeft aan zijn doorzichtige vriend.

VELDBOEKETTEN

Veldboeketten staan bekend om hun nonchalance. Ze zijn niet keurig geschikt, maar het lijkt juist alsof de bloemetjes rechtstreeks uit de achtertuin komen. Deze heerlijke spring in 't veld bloemen staan prachtig in een vierkante vaas met een smalle hals en een wijde onderkant. De losse bloemen kunnen op die manier alle kanten op gaan, wat een mooi springerig effect geeft.

Vaastips

Wil je zo lang mogelijk van je boeket genieten? Zorg er dan voor dat je je bloemen in een schone vaas plaatst. Bacteriën van je vorige boeket kunnen namelijk achterblijven in de vaas en je nieuwe boeket aantasten. Maak je vaas goed schoon met chloor en zorg ervoor dat er bij het afspoelen geen resten achterblijven.