Home > Bloemen > Vaastips

Welke vaas past bij welk type boeket?

Heb je een boeket cadeau gekregen of wil je iemand verrassen met bloemen? Dan kan het kiezen van de juiste vaas soms wat lastig zijn. Onze bloemiste Bettine geeft je tips. Er zijn namelijk drie soorten boeketten, de biedermeier, het veldboeket en het extravagante boeket. Belangrijk is om de vaas te kiezen die past bij de hoogte en grootte van je boeket.

BIEDERMEIER BOEKET

Een biedermeier boeket is een rond boeket vol verschillende, bontgekleurde bloemen. Alle bloemen en bladeren hebben dezelfde lengte zodat het boeket de vorm heeft van een 'halve bol'. Biedermeier boeketten komen het beste tot hun recht in vazen met een smalle hals en een wijde onderkant. De stelen kunnen wijd uitstaan terwijl het boeket compact en één geheel blijft.

EXTRAVAGANT BOEKET

Iemand groots verrassen, dat doe je met een extravagant boeket. Deze boeketten zijn te herkennen aan de vele bloemen, diverse kleuren en het vele bladgroen. Extravagante boeketten hebben een hoge vaas nodig met een brede opening en wijde onderkant. Belangrijk is namelijk dat dit volle boeket een goede steun heeft.

VELDBOEKETTEN

Veldboeketten staan bekend om hun nonchalance. Ze zijn niet keurig geschikt maar het lijkt juist alsof de bloemetjes rechtstreeks uit de achtertuin komen. Deze heerlijke spring in 't veld bloemen staan prachtig in een vierkante vaas met een smalle hals en een wijde onderkant. De losse bloemen kunnen op die manier alle kanten op gaan wat een mooi springerig effect geeft.

Vaastips

Wil je zo lang mogelijk van je boeket genieten? Zorg er dan voor dat je de bloemen in een schone vaas plaatst. Bacteriën van je vorige boeket kunnen namelijk achterblijven in de vaas en je nieuwe boeket aantasten. Maak je vaas goed schoon met chloor en zorg ervoor dat er bij het afspoelen geen resten achterblijven.

Geniet ervan!