Home > Bloemen > Seizoentips

Welke bloemen passen nou perfect bij de zomer? En met welk boeket kun je verrassen in de winter? Hier vind je de beste seizoentips voor bloemen!

Tip van het seizoen

Tulpen in bolvaasje!Gebruik voor deze creatie een bolvormige vaas. Leg de tulpen een tijdje zonder water op de tafel. Hierdoor worden de tulpen slapper en kun je ze beter buigen. Verwijder het overtollige blad en snijd de steel schuin af. Leg de tulpen 1 voor 1 in de vaas.Om diepte verschil te krijgen kun je de tulpen over elkaar heen leggen.

Lente

De winter voorbij betekent... Tijd voor lente bloemen! Hierbij denk je natuurlijk meteen aan de narcis en de tulp! Haal de ontvanger uit zijn of haar winterdip en tover een glimlach tevoorschijn met een prachtige bos bloemen.

Zomer

De heerlijke geur van zonnebrand, het geuild kabbelend zeewater op de achtergrond.. Het enige wat nog ontbreekt zijn bloemen! Haal de zomer in huis met grote, vrolijk gekleurde bloemen. Geef de bloemen een plekje in de schaduw en geef de bloemen wat extra water (want: vanwege de warmte verdampt het water sneller). Enne.. Doe eens gek en doe een bloem in je haar voor het ultieme zomer-gevoel! :)

Herfst

De bladeren vallen van de bomen en langzamerhand wordt het weer kouder. Laat je huis alsnog stralen met prachtige bloemen in mooie herfstkleuren zoals rood, bruin,paars en oranje.

Winter

Tijdens de donkere wintermaanden zitten we juist veel binnen. Maak het dan extra gezellig met kaarsjes en prachtige bloemen op tafel. Warme kleuren staan centraal en komen perfect tot hun recht in een prachtige bloem zoals de amaryllis.

Seizoentips