Home > Bloemen > Trends

Ontdek dé bloemen- en plantentrends van 2020

Welke trends zijn echt helemaal van 2020? Welke bloemen en planten zijn dit jaar 'hip en happening'? We nemen je mee in de allerlaatste trends op het gebied van bloemen en planten. Welke trend past bij jouw ontvanger?

STIJLTREND: lieflijk pastel

Lichtroze, lila, roomwit... Pasteltinten zijn samen met romige tinten en nude-kleuren dé trend van 2020. We kiezen voor bloemen en planten met zachte tinten, zachte materialen, fijne blaadjes en soms wuivende bladeren. Waarom? We zijn op zoek naar een 'zachte landing'. In de maatschappij, maar vooral thuis. Met veel chaos en drukte in de buitenwereld mag het huis wel wat zachter, rustiger en vriendelijker.

Tip:vind je pasteltinten prachtig, maar wil je een contrasterende kleur toevoegen aan je boeket? Kies dan voor een donkere kleur oranje.

STIJLTREND:modern en vooruitstrevend

Deze stijltrend staat vrijwel haaks op de hierboven genoemde trend. Deze staat in het teken van de toekomst en snelle technologische ontwikkelingen. En dat zien we terug in futuristische vormen vaasjes en potten, gemaakt van metallic en transparante materialen met verloopjes en spiegelende effecten. Bloemen en planten moeten er fris en clean uitzien. Wit is dan ook de belangrijkste kleur, eventueel gecombineerd met paars en lila.

STIJLTREND:perfecte imperfectie

Rust, overzicht en puurheid, deze trend is in deze drie woorden samen te vatten. We gaan terug naar de essentie met meer eenvoudige en sobere bloemen en planten. Duurzaamheid is een belangrijk thema en gerecyclede materialen krijgen een opleving. Vaasjes en plantenpotten zien er dan ook niet perfect uit, maar juist ‘geleefd’, onaf en grof. Droogbloemen en gedroogd blad zijn populair, net als de kleuren wit en grijs, gevolgd door blauwtinten en natuurlijke kleuren zoals groen, blauw en bruin.

STIJLTREND:ga uit je bol in de lente

Zeg je lente, dan zeg je tulpen. Ook dit voorjaar is de onbetwiste nummer één bloem, de tulp. Anders dan andere jaren is dat we dit keer onze tulpen graag in combinatie met een vrolijke vaas of in potjes met verschillende vormen of maten zien. Voor die extra kleurrijke touch, zo na de donkere wintermaanden. Wat betreft planten kiezen we dit voorjaar voor planten met grote bladeren die luchtzuiverend werken. De spathyphilum is hier een mooi voorbeeld van.