Hoe houd ik mijn bloemen langer vers?

Heb je een mooi boeket cadeau gekregen en wil je weten hoe je dit het beste kunt verzorgen? Lees onze vier tips en geniet éxtra lang van je kleurrijke verrassing.

1. SNIJD DE BLOEMEN SCHUIN AF

Moet ik mijn bloemen schuin afsnijden? Ja, dat is goed om te doen. Bloemen drinken namelijk via hun steel. En om dat makkelijker voor ze te maken, snijd je met een mesje twee centimeter schuin af van elke steel. Hierdoor kunnen ze goed water opnemen en komen de bloemen mooi uit. Hangt er blad laag op de steel, haal dit dan weg zodat het niet in het water komt te hangen.

2. ZORG VOOR EEN SCHONE EN JUISTE MAAT VAAS

Wil je zo lang mogelijk van je boeket genieten, zorg dan voor een schone vaas. Bacteriën van je vorige boeket kunnen namelijk achterblijven in de vaas en je nieuwe boeket aantasten. Maak je vaas dus goed schoon met een paar druppeltjes chloor (pas hierbij op voor je kleding) en zorg ervoor dat er bij het afspoelen geen resten achterblijven.

Pas daarnaast het type vaas aan op het formaat boeket. Hoge boeketten komen bijvoorbeeld beter uit in een hoge slanke vaas. Meer weten over welke vaas bij welk type boeket past? Bekijk onze vaastips.

3. GEEF BLOEMEN REGELMATIG VERS WATER

Hoe lang kunnen bloemen zonder water? Niet te lang. Veel drinken is belangrijk. Voor ons als mensen, maar ook voor bloemen. Vul de vaas daarom met koud water en voeg snijboemenvoedsel toe. Heb je geen bloemenvoedsel, doe dan een druppeltje chloor in het water. Dat werkt goed tegen de bacteriën.

Voeg regelmatig nieuw water toe, ververs het water om de drie dagen en haal verwelkte blaadjes weg. Je kunt eventueel de stelen nog een keer schuin afsnijden voordat je de bloemen in het ververste water plaatst.

Ga je iemand verrassen met een Greetz-boeket? Al onze boeketten worden op water bezorgd. Stuur je het boeket naar jezelf om op een later moment cadeau te geven, vul dan het reservoir aan met vers water.

4. ZORG VOOR EEN GOEDE OMGEVING

Hogere temperaturen en te veel tocht en licht, daar zijn bloemen gevoelig voor. Probeer dus warme plekken zoals in de volle zon of op de (vloer)verwarming te vermijden. Plaats daarnaast je boeket niet vlakbij een fruitmand of op een plek waar het op de tocht staat, daar zullen bloemen sneller verwelken. Een (zomerse) tip: zet je boeket 's nachts op een koele plek om er zo extra lang van te kunnen genieten.