Home > Bloemen > Voor wie > Voor je moeder

Welke bloemen geef je aan die lieve mama op Moederdag?

Het is maar één keer per jaar echt haar dag. Moederdag is hét moment om haar te vertellen hoe blij je met haar bent. Dat kan je lieve moeder zijn die altijd voor je klaarstaat, je vrolijke schoonmoeder die vaak oppast, die onvermoeibare moeder van je kindjes, of misschien wel je beste vriendin die net mama is geworden. Voor al die geweldige moeders heeft Greetz geweldige bloemen.

ZEG HET OP JOUW MANIER MET BLOEMEN

Weet je de lievelingskleur van die lieve moeder, dan kun je haar verrassen met een mooi boeket in die kleur. Maar je kunt ook bloemen met een bepaalde symboliek kiezen en daarmee een boodschap overbrengen.

• Zo betekent chrysant letterlijk gouden bloem. Perfect dus voor die lieve moeder met een hart van goud. Daar komt bij dat de chrysant staat voor geluk en gezondheid, iets dat je haar als geen ander toewenst.

• In de Romeise tijd gooide men gladiolen naar overwinnende gladiatoren. Nu verras je die moedige en sterke moeder met een boeket en laat je haar weten hoe trots je op haar bent.

• De gerbera staat voor onschuld en puurheid en wordt vanwege haar vrolijke kleuren gezien als de geboortebloem. Ideaal om die kersverse mama mee te verrassen.

• Is de moeder in kwestie oma geworden? Geef dan een boeket met asters cadeau. Asters brengen namelijk een gelukkig ouderdom.

• Wil je die lieve moeder laten weten hoezeer je haar waardeert of wil je haar bedanken? Dat vertel je met een lisianthus boeket.