Home > Bloemen > Voor wie > Voor je valentijn

Welke bloemen geef je aan je lief op Valentijnsdag?

Ben je helemaal in je (k)nopjes met iemand en wil je dat hem of haar heel graag laten weten? Zeg het op jouw manier met bloemen. Dat kan op Valentijnsdag, maar eigenlijk op elke dag van het jaar. De liefde van je leven, je allerliefste mama, jouw beste vriendin, voor al die lieve valentijntjes heeft Greetz prachtige bloemen.

ROZEN

Denk je aan rozen, dan denk je aan liefde en Valentijnsdag. En dat heeft een reden. De hartvormige blaadjes symboliseren liefde en de doornen laten zien dat die liefde niet altijd over rozen gaat. Er zijn vele kleuren rozen en elke kleur heeft een eigen betekenis.

  • Rode rozen symboliseren de liefde en zijn het perfecte cadeau om je lief mee te verrassen.
  • Witte rozen staan voor waardigheid, reinheid en puurheid.
  • Roze rozen geef je als je iemand wil bedanken en gelukwensen.
  • Met oranje rozen uit je jouw verlangen, waardering en sympathie. Heel geschikt dus voor die geheime liefde ;-)
  • Gele rozen geef je bijvoorbeeld aan je beste vriendin of lieve zus. Deze kleur staat namelijk voor vriendschap en verbondenheid.

Met een witte en rode roos samen laat je jouw lief weten altijd samen te willen blijven, een schot in de roos dus! Een enkele rode roos geef je aan 'de ware'.

ANJERS

Bij valentijnsbloemen denk je misschien niet direct aan anjers, maar toch is dit een belangrijke liefdesbloem. Vroeger werd de anjer veel gebruikt als verlovingsbloem vanwege zijn symboliek. Verras je met deze bloem dan geef je hartstocht, verlangen en romantiek cadeau.

Anjers zijn er in veel verschillende kleuren en elke kleur heeft zijn eigen boodschap. Een witte anjer staat voor liefde en geluk en geef je als je van iemand houdt. Een lichtrode anjer geef je aan degene die je bewondert en de donkerrode variant aan je ware liefde.

TULPEN

Tulpen, wie houdt er nou niet van deze lentebloemetjes? Ze zijn niet alleen vrolijk, maar ook nog eens heel geschikt om je lief mee te verrassen. Tulpen zijn er in veel kleuren. Zo staat bijvoorbeeld de rode tulp voor houden van, trouw en vriendschap, de roze variant voor geluk, de witte tulp voor vergeving en de gele tulp voor warmte en vrolijkheid.

GERBERA'S

Fan van gerbera's? Met de rode variant toon je jouw liefde voor de ontvanger. De combinatie van de vrolijke bloemen met de kleur rood, die staat voor passie, romantiek en kracht, zorgt voor een prachtige verrassing.

LAAT DE LIEFDE BLOEIEN

Schattige roosjes in een speciaal 'liefdespotje', een vetplantje in de vorm van een hart, voor de niet-liefhebbers van bloemen hebben wij de perfecte planten. En is jouw lieve ontvanger of valentijn een echte 'doe-het-zelver'? Dan kun je ook kiezen voor een zakje vol met zaden om bloemen of aardbeien te kweken, zodat jullie daar samen van kunnen genieten.