MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Greetz
Op de kaarten van Greetz zie je het FSC® logo staan, maar wat betekent dit nou voor jou als klant en voor ons als Greetz.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Bij verantwoord bosbeheer wordt op evenwichtige wijze rekening gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Voor Greetz is dit één van de manieren om sociaal en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

FSC stopt natuurlijk niet bij het bosbeheer, hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven (en dus ook bij Greetz) gebeurt door een onafhankelijke instantie.

Als Greetz dienen wij ons dus te verzekeren van de herkomst van het door ons ingekochte en gebruikte papier en karton. Daarnaast ontvangen onze medewerkers instructie over het behandelen van deze gecertificeerde papier- en kartonstroom.

FSC maakt het tevens mogelijk dat het hout of houtproduct gevolgd wordt door alle stadia van verwerking en distributie; dit geeft jou als klant van Greetz, zekerheid dat het karton voor jouw kaarten daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen en dat vinden wij erg belangrijk! Zo draagt Greetz bij aan een goed beheer van de natuur om ons heen, terwijl we jou voorzien van een verantwoord kaartje voor ieder moment!

SPONSORING

Greetz geeft terug

Op een bijzondere manier laten weten dat je aan iemand denkt, doe je met Greetz. We vinden het belangrijk om dit zelf ook te doen. Daarom dragen wij waar we kunnen graag een steentje bij aan mooie initiatieven.

We krijgen dan ook iedere dag veel mooie en speciale sponsorverzoeken binnen. Zoveel dat we helaas niet overal ‘ja’ op kunnen zeggen. Daarom kiezen we voor verzoeken die dicht bij ons Greetz hart liggen. Verzoeken die:

  • gaan om het uniek en impactvol verrassen van een groep (kwetsbare) volwassenen of kinderen in Nederland;
  • ingestuurd door non-profit organisaties zoals goede doelen, zorginstellingen, scholen.

Past jouw idee, event of actie bij ons hart? Stuur dan een berichtje naar sponsoring@greetz.com. Tip: doe dit wel ruim op tijd. Je kunt namelijk vanwege de vele verzoeken tot twee weken later reactie van ons krijgen.