Valentijnsdag draait steeds meer om vriendschap en familie

Amsterdam, 7 februari 2019 -Valentijnsdag is allang niet meer voor liefdes alleen. In 2018 stuurden veel vrouwen een valentijnsverrassing naar hun partner, maar steeds meer naar die beste vriendin, moeder of zus. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse valentijnsonderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen zoals kaarten, bloemen, ballonnen en chocolade.

Valentijnsdag niet meer voor liefdes alleen

Naast verliefdheid zijn goede vriendschap en liefdevolle familierelaties voor vrouwen steeds belangrijkere redenen om te verrassen met valentijn. Stuurde in 2017 nog 38% van de vrouwen een valentijnsverrassing naar een vrouwelijke ontvanger, in 2018 is dat maar liefst 53%. De overige 47% wordt bij een mannelijke valentijn bezorgd; in 2017 was dit nog anderhalf keer zoveel. Op die valentijnsverrassingen plaatsen vrouwen graag een naam of eigen foto. Dat doen zij 83% vaker dan mannen.

We sturen steeds vaker meerdere valentijnskaarten

Wel of niet met eigen foto of tekst, mannen en vrouwen hebben beiden een heel groot hart, zo blijkt uit het onderzoek van Greetz. Stuurde in 2017 nog 16% twee of meer valentijnskaarten, in 2018 is dat meer dan verdubbeld. En of er nou één kaart of meerdere kaarten worden besteld, we wachten allemaal tot het laatste moment. In 2018 was 13 februari om 19:00 uur het meest populaire moment om een valentijnskaart of -cadeautje te bestellen. Het jaar ervoor bestelden we het liefst op 13 februari om 16:00 uur.

En hoewel je van liefde nooit genoeg kan hebben, geldt dat helaas niet voor de bezorgbusjes. Om een plekje te bemachtigen is het dus verstandig om eerder je verrassing voor Valentijnsdag klaar te zetten.

Inwoners van Zuid-Holland kunnen de meeste valentijnsverrassingen verwachten

In Zuid-Holland komt cupido het meest langs. In die provincie ontvangt men per inwoner de meeste valentijnsverrassingen. De inwoners van de plaats Albrandswaard (Zuid-Holland) hebben het allergrootste liefdesgeluk. Zij ontvingen op Valentijnsdag de meeste valentijnsverrassingen per inwoner.

Bekijk hier het volledige valentijnsonderzoek met nog meer feitjes rondom verrassen tijdens valentijn.

CONTACTGEGEVENS

Voor meer informatie of interviewaanvragen kun je contact opnemen met Jaimy Daniluk, Brand Manager bij Greetz, via pr@greetz.nl.