Harold Hamersma proeft jouw wijn voor

Uiteraard wil jij met de allerbeste en lekkerste wijn verrassen. Het uitzoeken van de perfecte wijn om cadeau te doen kan alleen nog wel eens lastig zijn. Om jou hierbij een handje te helpen hebben wij Harold Hamersma, bekend van de Grote Hamersma wijngids, gevraagd om onze wijnen voor jou voor te proeven. Harold Hamersma heeft zijn 25 meest favoriete wijnen uitgekozen en heeft hier een recensie over geschreven. Bekijk de HAMERSA wijnen. Zo weet jij zeker dat je een goede en lekker wijn cadeau geeft en de juiste wijn voor jouw ontvanger kiest.

Hamersma Keurmerk

Ben je op zoek naar een fles wijn die door Harold is voorgeproefd? Zijn favoriete wijnen herken je aan het 'Hamersma'-logo rechts in de hoek.

Recensies lezen

Benieuwd naar wat Harold Hamersma van jouw wijn vindt? Wanneer je op jouw fles wijn naar keuze klikt kun je zijn recensie lezen.

Proefnotitie voor ontvanger

Niet alleen jij wilt graag weten dat je een goede wijn cadeau geeft, ook jouw ontvanger is natuurlijk benieuwd wat voor wijn hij/zij ontvangen heeft. Daarom wordt bij iedere wijn de recensie van Hamersma bijgeleverd. Zo wordt het een extra speciale verrassing.

Wie is Harold Hamersma?


Harold Hamersma, in 2012 door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche, is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad.

Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de bestseller Wijnreis door mijn lichaam en natuurlijk De Grote Hamersma. Hamersma is regelmatig actief op radio en tv, evenals op zijn eigen, succesvolle website foodtube.nl.

Harold Hamersma heeft bij de Gourmand Cook Book Awards twee prijzen gewonnen. Wijnreis door mijn lichaam is uitgeroepen tot het beste Nederlandse wijn- en gezondheidsboek in de categorie Best Wine & Health Book. De Grote Hamersma is in 2011 uitgeroepen tot de beste Nederlandse wijngids in de categorie Best Guide.

‘Harold Hamersma is de Johan Cruijff van de wijn (maar aardiger). Hij is de Johannes van Dam van het druivennat (maar schrijft beter). Hij is de Youp van 't Hek van de vinologen (maar nog grappiger).'
de Volkskrant