We zijn vaker op tijd met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal in 2018 flink afgenomen. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Kerstkaarten onderzoek 2019: Wie ontvangen de meeste kerstkaarten?

In 2018 hebben wij een hele hoop mensen weer blij kunnen maken met een mooie, vrolijke kerstkaart van Greetz. Wanneer wij de meeste kerstkaarten maken? Dat doen wij op een zondag, vlak voor het slapen gaan in onze pyjama achter onze laptop tussen 21.00 en 22.00 uur. En dat doen we heel goed, want een simpele kerstkaart is niet meer van deze tijd. We versturen namelijk massaal kerstkaarten met een persoonlijke foto en natuurlijk met een mooie rode envelop!

Kerst in onze provincies

Wie in de provincie Drenthe woont, kan zich gelukkig prijzen. Drenthe is dit jaar namelijk weer de provincie die de meeste kerstkaarten per inwoner ontvangt. Daarmee blijft Drenthe nog altijd aan top in vergelijking tot de afgelopen twee jaar. Zeeland komt binnen op de tweede plek en Groningen blijft op de derde plaats zitten.

In de provincies Limburg en Overijssel ontvangt men beduidend minder kerstkaarten. Limburg staat laag op de lijst en Overijssel is de provincie waar veruit de minste kerstkaarten op de deurmat vallen. Wellicht gaan de inwoners van Overijssel wat meer bij elkaar op bezoek met de kerstkaart in de hand?

Hoe dan ook cijfers waarvan wij erg blij worden! Wie wordt er nou niet blij van het versturen en/of ontvangen van kerstkaarten? Daarom gaan wij er bij Greetz ook dit jaar weer tegenaan om alle kerstkaartjes met kerstwensen en kerstboodschappen te bezorgen. Gaan wij ook dit jaar meer kerstkaarten maken dan vorig jaar? De tijd zal het leren; bekijk daarom in de tussentijd ons ruime assortiment aan vrolijke kerstkaarten met de mooiste en hipste designs en verras jouw vrienden en familie met een persoonlijke kerstkaart.

Voor ieder wat wils en daar moet je natuurlijk wel iets voor doen. Daarom staat er weer een spiksplinternieuw en breed assortiment kerstkaarten klaar op de website. Wij zijn blij om te zien dat we in Nederland tijdens Kerstmis met veel plezier een warme boodschap willen versturen naar onze geliefden. De populariteit van het versturen van een kerstkaart online blijft groeien. Deze les hebben wij bij Greetz drie jaar geleden geleerd en zullen we ook niet meer vergeten: het scheelde namelijk weinig of ons papier was opgeraakt! Natuurlijk hebben we dit jaar weer meer dan voldoende papier ingeslagen en zijn we klaar voor jullie vele, en vaak zeer originele, kerstkaarten. Laat kerst 2019 maar beginnen!

Zelf kerstkaarten maken? Bekijk ons assortiment!