De blaadjes vallen van de bomen, we trekken onze heerlijke winterjas weer aan en we gaan aan de keukentafel zitten voor het schrijven van een leuke kerstkaart voor vrienden, collega’s en familie. Het versturen van kerstkaarten is, ondanks de opkomst van social media, nog steeds een zeer populaire traditie tijdens de feestdagen. Greetz als marktleider in de online wenskaarten weet dat als geen ander en vindt het daarom leuk om feitjes te delen tijdens ‘the most wonderful time of the year’: Kerst.

Kerstkaarten onderzoek 2017: Wie ontvangen de meeste kerstkaarten?

Vorig jaar hebben we nog meer mensen kunnen blij maken met een kerstkaart van Greetz. Wanneer wij met zijn alle meeste kerstkaarten maken? Vlak voor het slapen gaan in onze pyjama achter onze laptop tussen 21.00 en 22.00 uur. Een simpele kerstkaart? No way! We versturen namelijk massaal kerstkaarten met een persoonlijke foto en natuurlijk met een mooie rode envelop.

Kerst in onze provincies

Wie in Purmerend woont kan zich gelukkig prijzen. Want inwoners in Purmerend hebben de meeste kerstkaartjes gekregen in 2016. Dat is opvallend, want Noord-Holland staat op nummer acht van provincies die de meeste kerstkaarten verstuurde in 2016. Welke Noord-Hollandse plaatsen ook in onze top 30 staan? De hoofdstad Haarlem, mediadorp Hilversum, Amstelveen, Hoofddorp, kaasstad Alkmaar, Heerhugowaard en Zaandam.

Zuid-Holland staat op nummer drie van provincies die de meeste kaarten verstuurt en dat is te zien. Want maar liefst elf Zuid-Hollandse plaatsen uit onze top 30 versturen een kerstkaartje tijdens de feestdagen. Ze behouden hun positie, want ook in 2015 stond Zuid-Holland op nummer drie. Dorpsbewoners die het meeste krijgen? Barendrechters! Zij worden opgevolgd door bewoners uit Zoetermeer, Spijkenisse en Ridderkerk.

Welke provinciebewoners de meeste kerstkaarten op hun deurmat hadden liggen vorig jaar? Onze nuchtere inwoners uit het noorden en noordoosten! In Drenthe ontvingen ze vorig jaar de meeste kaarten en zij worden opgevolgd door Friesland. Dat is niet voor de eerste keer, want als wij het onderzoek naar kerstkaarten van afgelopen jaar erbij pakken, dan is te zien dat Drenthe in dat jaar ook op nummer één stond. Friesland daarentegen heeft een grote inhaalslag gemaakt. In 2015 kregen zij de minste kerstkaarten van heel Nederland, nu staan ze op positie twee! Go Friesland!

Ook dit jaar heeft Greetz een nieuw en breed assortiment kerstkaarten samengesteld. Wij zijn blij om te zien dat we in Nederland tijdens Kerstmis met veel plezier een warme boodschap willen versturen naar onze geliefden. De populariteit van het versturen van een kerstkaart online blijft groeien en dat hebben wij vorig jaar zeker gemerkt in onze eigen drukkerij. Het scheelde namelijk weinig of ons papier was opgeraakt! Een mooie les voor de aanloop naar kerst 2017. Dit jaar hebben we meer dan voldoende papier ingeslagen en zijn we klaar voor jullie vele en vaak zeer originele kerstkaarten.