Verhuizen; daar komt heel wat bij kijken! En misschien wel het leukste onderdeel is het versturen van een verhuiskaart met jouw nieuwe adres! Geef je een housewarming? Nodig iedereen direct uit! Óf feliciteer iemand anders met een nieuwe woning. Op deze pagina vind je alles wat je zoekt omtrent verhuizen en verrassen met Greetz!


Hoe maak je een verhuiskaart?


Cadeautips nieuwe woning


Checklist verhuizen

Verhuizen is niet niks en er komt een hoop bij kijken. Niet heel gek dat je dan soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen paniek! Greetz is er om jou te helpen! Hieronder lees je stap voor stap de belangrijkste zaken om aan te denken tijdens een verhuizing.

3 maanden voor de verhuizing:
* Tijd om over de grotere zaken na te denken. Hoe ga je het inrichten? Wat moet er nu al besteld worden i.v.m. levertijd? Denk hierbij aan de keuken, badkamer, vloeren, raamdecoratie, grote meubels, lampen, etc.
* Is parkeren bij de nieuwe woning een dingetje? Vergeet dan niet om eventueel een parkeervergunning aan te vragen.
* Soms kan het handig, of zelfs nodig, zijn om een opslagruimte te hebben. Ga hier alvast naar op zoek zodat al jouw nieuwe spulletjes in ieder geval geleverd kunnen worden.
* Ga alvast opzoek naar een energieleverancier en provider voor televisie en internet. Heb je al een woning waar je contracten hebt lopen? Vergeet deze dan niet op te zeggen of om te zetten. Je hebt hierbij vaak te maken met opzegtermijnen.
* Moet er geklust worden? De meeste klusbedrijvenhebben een drukke agenda en werken vooruit. Ga dus alvast op zoek en vraag enkele offertes aan.
* Verhuis je naar een andere buurt? Schrijf je dan in bij een nieuwe huisarts, tandarts en eventueel school.

3 tot 4 weken voor de verhuizing:
* Wie ga jij een verhuisbericht sturen om jouw nieuwe adres door te geven? En als je dan toch bezig bent: nodig ook direct iedereen uit voor de housewarming! Hiervoor ben je bij Greetznatuurlijk sowieso aan het juiste adres! ;-)
* Begin alvast met inpakken. Verhuisdozenbieden hierbij natuurlijk een uitkomst! En mocht je zelf geen vervoer hebben, óf niet van plan zijn zelf te gaan sjouwen, regel dan ook meteen een busje of verhuisbedrijf.
Tip: orden de verhuisdozen op kleur of bijvoorbeeld ruimtes in je nieuwe huis. Uitpakken gaat zo een stuk efficiënter.
*Reservesleutels. Altijd handig! Laat er een paar maken bij bijvoorbeeld de schoenmaker.
* Als je gaat klussen, is het verstandig om alle gereedschappen alvast in huis te halen/gereed te maken voor gebruik. Vraag ook eens rond, want wellicht hebben vrienden en familie ook nog wat liggen!

10 tot 14 dagen voor de verhuizing:
* Verhuizen doe je niet alleen! Schakel alvast alle hulptroepen in en licht hen in over de planning van de verhuisdag.
* Iets leuks: jouw omgeving vindt het vast leuk om een vóór-en-na-momentje te hebben. Laat ze het, nu nog, kale huis eens zien! Ook voor huisdieren is het fijn om alvast even te wennen aan een nieuwe omgeving.
* Heb je de sleutel al? Begin dan alvast met de eerste klusjes die je kunt doen. Behangen, verven, etc.
* Begin met demonteren van meubels die je meeneemt.
* Terwijl je bezig bent met inpakken en zo ongeveer alles om je heen verdwijnt, is het handig om een apart pakketje te maken met benodigde spulletjes voor jouw eerste nacht(en) in jouw nieuwe huis. Uitpakken is al genoeg werk en je hebt geen zin om op zoek te moeten naar een tandenborstel of ondergoed. ;-) Houdt belangrijke papieren en informatie ook apart.

Dag van de verhuizing:
* Maak je huis helemaal leeg! Vergeet hierbij de koelkast en eventueel vriezer niet uit te zetten.
* De hulptroepen helpen jou natuurlijk met liefde, maar verzorg hen goed. Zorg voor genoeg drankjes, broodjes en lekkere snacks.
*Contant geld op zak hebben, kan handig zijn voor onvoorziene zaken.
* Het installeren kan beginnen! Sluit alle apparatuur etc. aan. En vergeet ook het internet, televisie, telefoon, deurbel, alarmsysteem en de rookmelders niet.
* Het uitpakken kan beginnen! Tip: begin met de slaapkamer. Een goede nachtrust is tijdens een verhuizing erg belangrijk.
* Verhuis je naar een andere gemeente? Schrijf je in!
* Was de nieuwe buren het verhuisteam nog niet opgevallen? Ga eens langs om je voor te stellen. Vinden ze vast leuk! ;-)

Een verhuisbericht versturen via Greetz

Verhuizen naar een nieuwe woning? Dat is super leuk nieuws om met vrienden en familie te delen door een verhuisbericht te maken. Zoek een leuke verhuiskaart uit en maak deze uniek en persoonlijk. Voeg bijvoorbeeld een foto toe van je nieuwe huis en pas de tekst aan. Vergeet vooral niet je nieuwe adres, je contactgegevens en de datum waarop je gaat verhuizen te vermelden op de kaart. Ga je een housewarming geven? Vermeld deze datum dan ook op de kaart, óf maak een housewarming uitnodiging.

Verhuisbericht zelf maken
Een verhuiskaart maak je bij Greetz gemakkelijk en snel. Je vindt bij ons een ruime keuze aan designs. Kies een kaart, schrijf je tekst en voeg eventueel versieringen toe. Maak vervolgens een keuze uit de verschillende kleuren enveloppen. Je verstuurt je verhuiskaarten direct naar de ontvangers, maar het is ook mogelijk om ze in een pakketje naar jezelf te versturen.

Verhuisbericht met foto
Jouw verhuisbericht uniek en persoonlijk versturen? Dat doe je met een verhuizingsfotokaart. Voeg een foto van jouw nieuwe huis toe en laat alvast zien hoe je er straks bij zit. Kies een goede foto en je uploadt deze gemakkelijk in onze editor. Vervolgens is het mogelijk om filtereffecten toe te voegen.

Uitnodiging housewarming
Natuurlijk moet een nieuwe woning ook gevierd worden. Een housewarming is dan een ideale uitkomst. Het idee is overgewaaid vanuit Amerika en is ontstaan met het idee om jouw nieuwe huis sfeer te brengen en dus letterlijk “op te warmen.” Nodig iedereen uit met één van onze housewarming uitnodigingen en het feest kan beginnen!

Nieuwe bewoner feliciteren
Ga je zelf niet verhuizen maar wil je iemand feliciteren met zijn of haar nieuwe woning? Of gaan zij samenwonen? Bij Greetz vind je ook een ruime keuze aan nieuwe woning en samenwonen felicitatiekaarten.