KINDERFEESTJE UITNODIGINGEN


TEKSTEN VOOR OP EEN UITNODIGING

Een leuke uitnodigingstekst mag niet ontbreken op de uitnodiging, maar vergeet vooral niet de praktische zaken.

Praktische zaken om te vermelden op de uitnodiging

 • De naam van de jarige en hoe oud de jarige wordt.
 • De datum van het feestje (inclusief begintijd en eindtijd).
 • Adres en telefoonnummer.
 • Eventuele cadeauwensen.
 • Indien het kinderfeestje buitenshuis plaats vindt, vinden ouders dit vaak prettig om te weten. Ook kan hierdoor rekening worden gehouden qua kleding en spullen (te denken valt aan zwemkleding, sportkleding, kleren die vies mogen worden).
 • Heeft het feestje een bepaald thema? Vermeld dit in de uitnodiging! Niets is zo sneu als een kindje dat als enige niet verkleed is.
 • Geef in de uitnodiging ook aan of de kinderen blijven eten of niet. Vraag ook of ouders eventuele allergieën door willen geven. Zo kun je hier alvast rekening mee houden tijdens het doen van de boodschappen.
 • Worden de kinderen thuis gebracht of is het de bedoeling dat de ouders hen op komen halen?
 • Bij een kinderfeestje voor jonge kinderen is het gebruikelijk dat de ouders mee komen, vermeld duidelijk op de uitnodiging of papa & mama ook welkom zijn op het feestje.
 • Of je bij verhindering dit door wilt geven. Wel zo handig met de planning van de boodschappen en het inslaan van snoep en limonade.


STAPPENPLAN KINDERFEESTJE ORGANISEREN

Kinderfeestje organiseren; wat te doen en waar te beginnen?

Zijn dit bekende vragen voor jou: waar en wanneer gaan we het kinderfeestje geven? Welke activiteit en/of thema? Wie gaan we allemaal uitnodigen? Een kinderfeestje organiseren is best een dingetje want er moet veel geregeld worden. Graag helpen we je met het plannen van een kinderfeestje aan de hand van een stappenplan.

Wanneer is het kinderfeestje?

Klinkt logisch, maar bepaal eerst wanneer het feestje van je zoon of dochter gegeven wordt. Informeer ouders van vriendjes en vriendinnetjes alvast over wanneer het feestje is, zodat zij hier alvast rekening mee kunnen houden.

Waar is het feestje?

Bepaal waar het partijtje gegeven wordt. Dit kan thuis zijn, op locatie of thuis verzamelen en vanuit daar naar een locatie gaan. Vindt het feestje thuis plaats, dan kan je alvast ideeën opdoen voor versieringen en een taart.

Wil je een kinderfeestje geven met een thema zoals prinsessen, actiehelden of Disney? Laat dit tijdig aan de ouders weten. Zij hebben dan voldoende tijd om een kostuum te kopen of zelfs zelf te maken.

Kinderfeestje uitnodiging maken en versturen/uitdelen

Zoek samen met de jarige een leuke uitnodiging uit wat bij het verjaardagspartijtje past. Vermeld op de uitnodiging wanneer het feestje is, waar en hoe laat iedereen verwacht wordt en of ze iets mee moeten nemen, zoals zwemkleding of verkleedkleding. De uitnodigingen kunnen direct bij de genodigden bezorgd worden, of nog leuker: uitgedeeld worden op school.

De dag van het kinderfeestje

De verjaardagsversieringen hangen door het huis. De verjaardagstaart is bezorgd. De fotocamera ligt klaar voor leuke herinneringsfoto’s voor later. Alles is geregeld... Het feest kan beginnen!

Alle stappen op een rijtje:

4 tot 5 weken voor het kinderfeestje

 • Bepaal de datum wanneer het kinderfeestje gehouden wordt.

4 weken voor het kinderfeestje

 • Bepaal waar het feestje gegeven wordt, welke activiteiten er worden gedaan (binnens- of buitenshuis), óf dat het een themafeestje wordt.
 • Verjaardagsfeestje buitenshuis? Reserveer de locatie en/of activiteit(en).

3 weken voor het kinderfeestje

 • Je dochter of zoon geeft aan wie ze op hun feestje willen hebben. Informeer de betreffende ouders, zodat ze daar rekening mee kunnen houden.
 • Maak een digitaal verlanglijstje en vermeld de link op de uitnodiging. Zo voorkom je dat de jarige dubbele cadeaus krijgt.
 • Maak en bestel de uitnodigingen, zodat ze op tijd bij de genodigden, of bij jezelf, op de mat liggen. Als je de uitnodigingen naar jezelf stuurt, kan je zoon of dochter de uitnodigingen zelf uitdelen op het schoolplein.

2 weken voor het kinderfeestje

 • Bestel de verjaardagstaart online of in de winkel.
 • Koop alvast verjaardagsversieringen, zoals ballonnen, slingers en feestelijke papierenbordjes voor de taart.


CADEAUTJE VOOR DE JARIGE

Een leuke uitnodiging voor een kinderfeestje versturen via Greetz

Er is er één jarig hoera, hoera. Dat kan je wel zien dat is.....! Is je zoon of dochter binnenkort jarig en wordt dat groots gevierd met een kinderfeestje? Of het nou een zwemfeestje, slaapfeestje, prinsessenfeestje, of piratenfeestje gaat, bij Greetz vind je een ruime keuze uit leuke uitnodigingen. Voor zowel een jongen als een meisje pas je de uitnodiging helemaal naar wens aan. Is jouw kleine draak helemaal fan van Woezel & Pip, dan hebben wij dé uitnodigingen voor jou.

Kinderfeestje uitnodiging zelf maken

Wil je indruk maken met je uitnodiging? Dan hebben wij uitnodigingen voor een kinderfeestje waar je een grappige of lieve foto aan kunt toevoegen. Je kunt ook de uitnodiging helemaal zelf ontwerpen door een leuke foto, tekst en/of stickers toe te voegen aan de kaart. De gemaakte uitnodiging kun je naar jezelf versturen zodat ze op het schoolplein uitgedeeld kunnen worden of je laat ze direct versturen naar vriendjes en vriendinnetjes.

Uitnodiging eerste verjaardag

Wow wat vliegt een jaar voorbij! Je kleine man/kleine meid is alweer bijna een jaar. De eerste verjaardag vieren is een bijzonder moment die je graag deelt met familie en vrienden. Nodig iedereen uit met een leuke uitnodiging waar de jarige job met één of zelfs meerdere foto’s op staat. Bij Greetz heb je ruime keuze uit hippe uitnodigingen voor een eerste verjaardag. Kies een leuke uitnodiging uit en ga aan de slag. In een aantal gemakkelijke stappen maak je de uitnodiging helemaal naar wens en wij zorgen ervoor dat de uitnodigingen bezorgd worden aan het juiste adres.

Uitnodiging kinderfeestje voor een meisje

Welkom bij Greetz, hier vind je de uitnodiging voor het kinderfeestje van je dochter. Maak de uitnodiging helemaal bijzonder door haar foto(‘s) op de voorkant van de uitnodiging te plaatsen. Vermeld op de voor- of binnenkant van de kaart wanneer het feestje is en of de vriendjes en vriendinnetjes nog iets mee moeten nemen; denk aan zwemkleding, slaapspulletjes of zelfs verkleedspullen als het om een themafeestje gaat. Je dochter kan de uitnodigingen zelf uitdelen op school of verstuur ze direct naar de genodigde vriendjes en vriendinnetjes.

Uitnodigingen kinderfeestje voor een jongen

Heb je veel leuke en grappige foto’s van je zoon, plaats deze dan op de voorkant van de uitnodiging. Maak de uitnodiging helemáál feestelijk door verjaardagsversieringen op de uitnodiging te plaatsen. Vermeld op de uitnodiging ook waar en wanneer het feestje is en ze kunnen verstuurd worden! Vind je het leuker als je zoon de uitnodigingen zelf uitdeelt? Ook dat is mogelijk, want je verstuurt de uitnodigingen gemakkelijk naar jezelf in een pakketje.