Huwelijksteksten

Hoera, twee tortelduifjes stappen in het huwelijksbootje. Dat is natuurlijk een kaart waard :-) Je kunt huwelijkswensen op vele momenten overbrengen aan het bruidspaar: voorafgaand aan de trouwdag, op de dag zelf maar zeker ook daarna. Bijvoorbeeld om hen te bedanken voor de uitnodiging of terug te blikken op een geweldige dag. Maar ook na 10, 20 of zelfs 50 jaar is het leuk om er even bij stil te staan.

Vóór de bruiloft of het geregistreerd partnerschap

Gefeliciteerd met jullie verloving. Jullie zijn samen een prachtig stel. Ik hoop dat dit slechts het begin is van een prachtige reis.

***

Hè hè, ging hij/zij eindelijk op zijn/haar knieen ;-)
We zijn heel erg blij voor jullie.
Gefeliciteerd en een dikke kus.

***

Even een kaartje om te zeggen hoe blij we voor jullie zijn. We wensen jullie een leven lang vreugde,
liefde en geluk toe.

***

Yes, verloofd! Geniet van de voorbereidingen en we maken er op de grote dag een mooi feest van.

***

Het is bijna zover, jullie trouwdag. Helaas kan ik niet aanwezig zijn op het feest. Daarom wil ik jullie via deze weg een geweldige tijd toewensen. Geniet van elkaar en van jullie dierbaren.

***

Jullie beginnen straks aan een nieuw leven waarbij je elkaar onvoorwaardelijke liefde mag geven.
Geniet van elkaar!

***

Binnenkort gaan jullie samen verder als geregistreerde partners. Geniet er nog maar even van ;) Alvast gefeliciteerd en veel geluk!

***

Het is bijna zover, jullie grote dag! Het geluk is van jullie gezichten af te lezen. Geniet van de grote maar ook de kleine dingen. En het belangrijkste: van elkaar!

***

Gefeliciteerd en ik wens jullie veel geluk,
gezondheid en liefde toe.

***

De dag is bijna daar. De dag waar jullie zo naartoe hebben geleefd. De dag waarop jullie elkaar trouw beloven en de liefde vieren. Het begin van een nieuw hoofdstuk. Veel geluk met elkaar.

***

Na de bruiloft of het geregistreerd partnerschap

Hoera, just married! Wat was het een geweldige dag, ik ben blij dat ik bij dit mooie moment aanwezig mocht zijn. Ben nog enorm aan het nagenieten. Ik wens jullie via deze weg nogmaals het allerbeste toe en veel geluk.

***

De trouwdag was prachtig, maar jullie als stel waren nog zoveel mooier! Heel veel geluk en liefde toegewenst.

***

Ik hoop dat jullie volop hebben genoten van jullie bruiloft. Heel veel geluk samen!

***

Gefeliciteerd en de beste wensen! En hoe fijn, na vandaag hoef je nooit meer in een trouwjurk te passen ;-)

***

Gefeliciteerd!
Met veel liefde en geluk, kan jullie geregistreerd partnerschap niet meer stuk!

***

I don’t know how you convinced her,
but congrats bro! ;-)

***

Marriage is all about finding someone special
to annoy for the rest of your life ;-)
Zo leuk dat jullie dit is overkomen,
heel veel geluk.

***

Bedankt dat wij aanwezig mochten zijn
op jullie speciale dag!

***

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Ik hoop dat jullie een geweldige dag hebben gehad. Heel veel geluk.

***

Hoera, just married! Wat een prachtig plaatje zijn jullie samen, gefeliciteerd.

***

Wat een geweldige dag vol liefde en gezelligheid.
Laat dit ook voorop staan in jullie toekomst,
want jullie zijn zo leuk samen!

***

Gefeliciteerd Mr & Mrs/Mr & Mr/Mrs & Mrs, heel veel geluk en liefde voor jullie samen!

***

Trouw jubileum

Liefde, gezondheid en geluk wensen we jullie als paar. Op naar de volgende 10  jaar!

***

Van harte gefeliciteerd met jullie gouden bruiloft. Jullie zijn qua liefde en vriendschap een voorbeeld voor ons allen. Ik wens jullie nog vele gezonde en liefdevolle jaren.

***

Voor velen een zeldzaamheid, maar voor jullie een feit: Na twaalf en een half jaar: een geweldig koperen paar!

***

Raar maar waar: jullie zijn alweer 25 jaar gelukkig met elkaar! Van harte gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijk en nog vele gelukkige jaren samen.

***

Wat schrijf je op een huwelijkskaart? Enkele tips
  1. Volg je gevoel en laat iets van je horen. Als pas verloofd/getrouwd stel is het altijd leuk om felicitaties te ontvangen. En dan niet snel en makkelijk via WhatsApp of Facebook, maar met een persoonlijke boodschap per post. Klein gebaar, groots effect.
  2. Denk aan bijzondere momenten die het stel heeft beleefd of die jij zelf hebt meegemaakt met het stel. Blik hierop terug en wens diegene een mooie dag of een prachtig jaar en leven samen toe.
  3. Benoem de mooie eigenschappen van de tortelduifjes. Iemand kan bijvoorbeeld goed zijn in het bieden van een luisterend oor of is een trouwe vriend met wie je veel kan lachen. Laat weten dat je daar dankbaar voor bent en dat je nog vele mooie momenten samen wil beleven.
  4. Kom je er echt niet uit? Kies dan een kaart met een felicitatie op de voorkant en plaats ‘Dikke kus’ met je voornaam aan de binnenkant. Ook dat is goed. Het maakt namelijk niet uit hoe je laat weten dat je aan de tortelduifjes denkt, als je het maar doet (zie tip 1).

Kies nu jouw verrassing

Huwelijkswensen - inspiratie & schrijftips

Of het happy koppel nou pas verloofd is, net in het huwelijksbootje is gestapt of al 30, 40 of 50 jaar getrouwd is. Al deze gebeurtenissen verdienen een kaartje. Maar wat zet je nou op zo’n kaartje?

Er zijn veel momenten waarop je het kersverse bruidspaar kan feliciteren: voor de trouwdag, op de dag zelf maar natuurlijk ook daarna. Om hen te bedanken voor de uitnodiging of om het pasgetrouwde stel veel plezier te wensen op de huwelijksreis die in het verschiet ligt. Voor ieder speciaal moment is er een kaart. Een geregistreerd partnerschap vieren? Ook voor die feestelijke aangelegenheid vind je de juiste kaart.

Naast inspiratie en schrijftips vind je bij Greetz ook de perfecte huwelijksfelicitaties. We hebben een uitgebreide collectie huwelijkskaarten in verschillende stijlen. Zo vind je altijd een kaartje dat perfect bij het koppel past. Wil je jouw huwelijksfelicitatie helemaal compleet maken? Kijk dan eens in ons brede assortiment aan huwelijkscadeaus. Kies bijvoorbeeld voor een helium ballon of een fles champagne.

Ben je op zoek naar teksten en gedichten voor een andere aangelegenheid? Of wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze pagina met kaart teksten en gedichten voor inspiratie en schrijftips. Daar hebben wij de mooiste teksten en gedichten voor elke gelegenheid voor je verzameld.