Kerst- en nieuwjaarswensen

Wie wil jij fijne feestdagen wensen? Soms is het moeilijk om hiervoor de juiste woorden te vinden. Wij helpen je op weg met schrijftips en kerstwensen.

Kerstwensen

Ik wens je het komende jaar veel vreugde en
zonneschijn, zodat je elke dag opnieuw
vrolijk en gelukkig kunt zijn

***

Zullen we er dit jaar een Zoom/Google Hangout/Houseparty-kerstdiner van maken? ;-)

***

De mooiste tijd van het jaar, is tijd met elkaar

***

De feestdagen zijn dit jaar een beetje anders, maar ik wil je toch een fijne kerst en een geweldig nieuwjaar wensen

***

Voor een écht stoere kanjer met (kerst)ballen

***

Ik kan niet wachten om je te knuffelen. Voor nu, hele fijne kerstdagen en op naar een geweldig nieuwjaar. Proost!

***

2022. Wacht niet op bijzondere momenten maar maak momenten bijzonder

***

Ik wens jou geluk, liefde en gezondheid toe voor elke nieuwe dag. Fijne kerst en een prachtig 2022!

***

Dag 2021, hallo 2022! Op naar een nieuwjaar met veel knuffels, gezellige etentjes en mooie momenten

***

Ik wens je fijne lang-in-je-pyjama-met-dikke-sokken-en-lekker-eten-en-drinken-dagen toe

***

Wat een geluk! Al die (kerst)versiering is speciaal voor jou opgehangen. Gefeliciteerd met je verjaardag

***

De allerliefste wensen van mij voor jou,
omdat ik zoveel van je hou.
Fijne kerstdagen en een liefdevol 2022

***

Geniet van de kerstdagen en proost op een mooi nieuwjaar. Dit keer een digitale kerstborrel? ;-)

***

Een dikke kerstknuffel van ons

***

Een warme kerstgroet voor de liefste mama/oma/broer/vriendin die ik me kan wensen

***

Merry Kissmas en een dikke knuffel!

***

Heerlijke feestdagen vol liefde, glitters en geluk.
Ik wens je al het goede voor het nieuwe jaar

***

Wij wensen jou 365/366 dagen gevuld met warmte, liefde en licht

***

Wat is kerst zonder een kaartje?
Fijne feestdagen en een sprankelend nieuwjaar

***

Zullen we met jouw verjaardag in de (kerst)lampjes hangen?

***

Eerste kerst met jullie lieve, kleine schat. Hoe bijzonder! Geniet van elkaar

***

Ik brand een lichtje, speciaal voor jou.
Omdat ik aan je denk en van je hou

***

Wat schrijf je op een kerstkaart? Enkele tips

Wij geven je graag enkele schrijftips bij het maken van een mooie kerstkaart. Natuurlijk wil je iets zeggen dat verder gaat dan ‘vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar’:

  1. Volg je gevoel. Wat komt er bij je naar boven als je aan die vriendin, broer of moeder denkt? Zijn ze heel lief, maken ze je aan het lachen, staan ze altijd voor je klaar? Schrijf dit op in de kaart. Vaak is je eerste gevoel goed, dus niet te veel nadenken. En het voordeel van online een kaart sturen is dat de ‘backspace-knop’ binnen handbereik is ;-)
  2. Kijk terug naar het afgelopen jaar. Beschrijf wat de ontvanger van jouw kaart heeft meegemaakt, bedenk hoe dit voor hem of haar moet zijn geweest en spreek uit wat je hiervan vindt.
  3. Blik terug op bijzondere momenten die jullie samen hebben meegemaakt het afgelopen jaar. Dit kunnen mooie, grappige of ontroerende momenten zijn.
  4. De feestdagen zijn ook een mooi moment om vooruit te kijken. Wat wens je de ontvanger van jouw kerstkaart toe in het nieuwe jaar? Vertel het.
  5. Wil je iets anders zeggen dan de veelgebruikte (en overigens niet verkeerde) woorden ‘vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar’? Zoek dan naar synoniemen. Zo zeg je hetzelfde, maar dan net even anders. Denk bijvoorbeeld aan ‘maak er een kerst van om niet te vergeten’ en ‘op naar een geweldig 2022’.

Kom je er écht niet uit met een kerstkaart maken? Kies dan een kerstkaart met een boodschap op de voorkant en plaats ‘Liefs’ met je voornaam in de binnenkant. Ook dat is goed. Het maakt namelijk niet uit hoe je laat weten dat je aan iemand denkt, als je het maar doet. Wil je iets extra’s doen? Stuur dan een mooie bos bloemen of lekkere chocolade samen met je kerstkaart.

Kies nu jouw verrassing

Kerst- en nieuwjaarswensen - inspiratie & schrijftips

Een mooie familiefoto van de feestdagen van vorig jaar? Of een wintersport foto met de skimutsen nog op? Personaliseer je kerstkaart tot heus kerstkaart met foto van de familie. Zitten er geen geschikte foto’s tussen om te delen? Uiteraard zijn er ook kant en klare en Oud & Nieuw kaarten beschikbaar op de Greetz website waar je de kerst en nieuwjaarswensen op kunt schrijven.

Kerstkaarten versturen

Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the…. hohoho, stop! Wist je dat Jingle Bells officieel geen kerstnummer is? De Amerikaan James Pierpont schreef het nummer voor Thanksgiving en zingt over het verlangen naar de winter en het rijden met een slee. Het rijden met een stoere slee associeert hij zelfs met het versieren van meisjes.

Blijft er dan helemaal niets over van onze traditionele Kerst? Zeker wel! Laten we beginnen met het versturen van kerstkaarten naar familie, vrienden en andere naasten die ons dierbaar zijn. Het versturen van een kaart laat zien hoeveel je om iemand geeft of aan iemand denkt en blijft een mooi gebaar. Want wees eerlijk; wie ontvangt er nou niet graag een kerstkaart met lieve woorden? Precies! Namens een bedrijf een kerst- of nieuwjaarsgroet versturen? Bekijk onze zakelijke kerstkaarten.

Maar wat schrijf je op een kerstkaart? En hoe zorg je ervoor dat iedereen een ‘wow’ uitslaat wanneer jouw kerstkaart op de mat valt? Bij Greetz helpen we je op weg en inspireren we jou graag met lieve, mooie en grappige kerstteksten. Aan jou de keuze.

Nieuwsgierig waarmee je iemand voor kerst 2021 nog meer mee kan verrassen bij Greetz? Bekijk dan onze Kerstmis 2021 pagina.

Ben je op zoek naar teksten en gedichten voor een andere aangelegenheid? Of wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze pagina met kaart teksten en gedichten voor inspiratie en schrijftips. Daar hebben wij de mooiste teksten en gedichten voor elke gelegenheid voor je verzameld.