Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Heliumballon als cadeau steeds populairder onder Nederlanders

Amsterdam, 19-1-2018 – De populariteit van de heliumballon als cadeau stijgt. Wat in 2010 begon als een uitbreiding op het verrassingsassortiment, blijkt zich vandaag de dag te ontpoppen tot hét ultieme cadeau. In 2017 zijn honderdduizenden ballonnen opgeblazen en verstuurd vanuit het Greetz hoofdkantoor in Amsterdam. Een groot aantal dat jaar op jaar groeit. Dit blijkt uit het eigen onderzoek van verrassingsplatform Greetz.

Nederlanders verstuurden honderdduizenden ballonnen, vooral populair onder vrouwen

Met een ballon iemand verrassen is razend populair. Zowel mannen als vrouwen verrassen anderen graag met een ballon. In 2017 stuurden maar liefst honderdduizenden mensen een ballon aan een gelukkige ontvanger. In 2016 lag dat aantal nog meer dan een vijfde lager. Opvallend is dat vrouwen veel meer ballonnen versturen dan mannen. 87% van de bezoekers die in 2017 een ballon cadeau gaf was vrouw en 13% was man.

Mannen kiezen eerder voor een ballon met eigen foto en/of tekst dan vrouwen

Een belangrijke trend die opvalt, is dat de gepersonaliseerde ballon steeds meer terrein wint ten opzichte van de ‘traditionele’ ballon. In 2017 koos meer dan 15% van de bezoekers die een ballon cadeau gaf voor een ballon met eigen foto en/of tekst. In 2016 was dat aantal nog 12%. Saillant detail: mannen nemen meer de tijd tijdens het verrassen en kiezen vaker voor een unieke ballon met eigen foto en/of tekst. In 2017 koos bijna 22% van de mannen voor een persoonlijke ballon tegenover 19% van de vrouwen.

Unieke belofte: minimaal acht dagen lang zweefgarantie

Niek Veendrick, CEO van Greetz: “We zijn ontzettend trots op ons ballonnenassortiment en vinden het leuk dat onze klanten meer en meer kiezen voor de ballon als verrassing. Greetz is hét platform waarop mensen verrassingen zoals bloemen, wenskaarten, taarten, dranken en chocolade, maar ook het meest unieke assortiment heliumballonnen kunnen vinden. Of het nu gaat om cijferballonnen, gepersonaliseerde ballonnen of trosjesballonnen, de keuze is groot. Bovendien geven wij een zweefgarantie. We garanderen dat een ballon minimaal acht dagen bij de ontvanger in huis zweeft. En vaak kan je nog veel langer van deze vliegende vriend genieten! We kregen een week geleden nog een bericht van een gelukkige ontvanger waarvan zijn verjaardagsballon al 56 dagen in de woonkamer zweeft!”  

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.