Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Helft Nederlanders vindt dat vaders meer waardering verdienen

Moeders worden vaker in zonnetje gezet op Moederdag dan vaders op Vaderdag

Amsterdam, 13 juni 2016 – Zondag 19 juni is het Vaderdag. Ongeacht of men bij deze dag stilstaat of niet, vindt de helft van Nederland dat vaders meer waardering zouden mogen krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 1.048 Nederlanders van 18 jaar en ouder in opdracht van Greetz, de online service voor wenskaarten, bloemen en andere verrassingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders vaker Moederdag dan Vaderdag vieren (62,8% vs 49,6%). De populairste verrassing om te geven of sturen met Vaderdag, is wijn, bier of sterke drank (28%).

Niek Veendrick, directeur van Greetz, vindt het positief dat zoveel Nederlanders vinden dat vaders meer waardering zouden moeten krijgen: “Vaders doen misschien wel alsof ze het niet zo nodig vinden, stiekem vindt men die waardering in de vorm van een verrassing op Vaderdag toch leuk. Dat hoef je niet te overdrijven, een klein gebaar is al mooi. Bij Greetz zien we bijvoorbeeld dat het bierpakket, bier of wijn met de eigen naam op het etiket en de extra grote kaart erg in trek zijn voor Vaderdag.” 

Niet vergeten

Van de respondenten geeft verder 21,2% aan Vaderdag weleens te zijn vergeten. “We bezorgen standaard al op zondag en speciaal voor Vaderdag kunnen bestellingen die dag zelfs nog tot 12:00 uur geplaatst worden. Vergeten kan dus echt niet meer”, lacht Veendrick.

Van alle leeftijden

De helft van Nederland viert op de derde zondag in juni Vaderdag. Onder Nederlanders met uitsluitend thuiswonende kinderen is dat zelfs twee derde (66%). Hoewel er in gezinnen met kinderen het vaakst wordt gedacht dat het vooral leuk is om Vaderdag te vieren als je jonge kinderen hebt, vindt 42% van alle Nederlanders juist dat Vaderdag van alle leeftijden is. Bier, wijn of sterke drank is het favoriete cadeau om te geven op Vaderdag (28%), op afstand gevolgd door een geurtje (8%), boek of tijdschrift (6%) en gereedschap (5%). In gezinnen met kinderen is het zelfgemaakte cadeautje of de tekening van de kinderen ook erg populair (22%).

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.