Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Vrouwen met valentijn veel attenter dan mannen

Amsterdam, 8-2-2018 - Vrouwen versturen de meeste verrassingen voor Valentijnsdag. In 2017 werd maar liefst driekwart van de valentijnskaarten en valentijnscadeaus door een vrouw verstuurd. Maar onze mannen zijn wel flink bezig aan een heuse opmars! Het aantal bestelde cadeaus nam onder hen met maar liefst een kwart toe ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit het valentijnsonderzoek van Greetz, hét online platform voor persoonlijke verrassingen.

Mannen geven liever cadeaus dan kaarten

De valentijnsverrassingen nemen steeds meer toe in populariteit. In vergelijking met het jaar ervoor zien we in 2017 een stijging van 23% in bestelde liefdesverrassingen. Opvallend is dat mannen liever cadeaus zoals ballonnen, chocolade en bloemen geven dan kaarten. Vrouwen hebben een lichte voorkeur voor een valentijnskaart. Van het totale aantal cadeaus dat werd verstuurd, was 70% afkomstig van een vrouw en 30% van een man. Het jaar ervoor lagen die aantallen nog op respectievelijk 76% en 24%. Mannen beginnen Valentijnsdag dus steeds meer te zien als een verrassingsdag. Ook investeren ze met ruim 32% flink meer in een valentijnsverrassing.

Vrouwen bestellen kaarten en cadeaus voor zowel mannen als vrouwen

De mannelijke cupido richt zijn pijlen voornamelijk op vrouwen, slechts 5% van de liefdesverrassingen wordt van man naar man gestuurd.  Vrouwen zijn hierin meer verdeeld: twee derde van hen stuurt valentijnsverrassingen naar mannen en een derde naar vrouwen. Een groot gedeelte van deze vrouw tot vrouw verrassingen zijn voor haar valentijn. Valentijnskaarten voor een goede vriend of vriendin, een lieve zus of een geweldige collega zijn ook steeds meer in trek.

Valentijnsdag: een race tegen de klok

Valentijnsverrassingen worden steeds later besteld. Voor bedrijven en bezorgers een uitdaging om alles op tijd te kunnen bezorgen. Afgelopen jaar bleek 13 februari de meest populaire dag om een kaart of cadeau te bestellen. Cupido schoot die dag het meest raak om 16:00 uur. Het jaar ervoor werden de meeste valentijnsverrassingen een dag eerder, op 12 februari, besteld. En hoewel je van liefde nooit genoeg kan hebben, geldt dat helaas niet voor de bezorgbusjes. Om een plekje te bemachtigen is het dus verstandig om al eerder je verrassing voor Valentijnsdag klaar te zetten.

Inwoners van de provincie Drenthe en de plaats Oostzaan hebben het grootste verrassingsgeluk

Van alle provincies komt de bezorger voor Valentijnsdag het vaakst langs in Drenthe. Inwoners daar ontvangen per persoon de meeste valentijnspost. De provincie Drenthe wordt op de voet gevolgd door de provincie Flevoland. En hoewel de provincie Drenthe de meeste valentijnsverrassingen ontvangt, hebben de inwoners van Oostzaan, een plaats in de provincie Noord-Holland, het grootste verrassingsgeluk. Zij ontvingen op Valentijnsdag de meeste verrassingen per plaats en mogen zich daardoor met recht de grootste lovebirds van Nederland noemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.