Bekijk meer

Uitnodiging teksten nieuwe woning

Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Dan is het tijd voor het sturen van de uitnodiging voor de housewarming of het verhuisbericht!  Een housewarming is een feest dat is overgewaaid vanuit Amerika waarbij vrienden en familie worden uitgenodigd om het huis te bezichtigen. Tijdens het feest wordt het huis als het ware “verwarmd” door alle gasten. Maar wat schrijf je op een uitnodiging? Wij helpen je. Met voorbeeldteksten en tips.

Housewarming

 • Sinds afgelopen weekend woon ik op [straatnummer] [huisnummer] in [plaats]. Natuurlijk moet mijn nieuwe huisje ingewijd worden :-) Kom je op [datum] gezellig een drankje doen?!

 • Wij wonen samen! Dat moet gevierd worden! Op [datum] vanaf [tijdstip] bij ons in de achtertuin. Zorg dat je honger hebt want de bbq staat aan! Kun je niet komen, laat het dan weten via [telefoonnummer]. Groetjes [Naam] & [Naam]

 • Met z'n tweeën is het nog leuker! Kom je kijken in ons nieuwe huis?

 • Wij vinden het super leuk als jullie bij ons knalfeest kunnen zijn! [datum] | vanaf [tijdstip] [straatnummer] [huisnummer] [plaats]

 • Een nieuw huis, een nieuwe start, nieuwe buren, nieuwe meubels, nieuw behang, een nieuwe gang, nieuwe verf, nieuw woonerf. Zelfde vrienden, feestje bij ons?

 • Eindelijk is het zover, na een jaar hard werken is ons paleisje klaar! En daarom willen wij jullie uitnodigen voor onze housewarming!

Verhuisberichten

 • Na 5 jaar van elkaar houden en maanden verbouwen, gaat het er nu toch van komen, in het huis van onze dromen!

 • Samenwonen! Het was gewoon handig. We waren toch bijna altijd bij elkaar. Waarom zouden we dit dan niet doen? Dit is juist heel verstandig.

 • Ook al is een dorp heel vrij, een grote stad is meer iets voor mij. Vanaf [datum] ben ik dan ook verhuisd! Mijn nieuwe adres is [straatnummer] [huisnummer] [postcode] [plaats].

Wat schrijf je op een verhuisbericht of uitnodiging voor een housewarming? Enkele tips.

 1. Allereerst is het belangrijk om een uitnodiging of verhuiskaart te kiezen. Stuur deze direct naar de ontvanger, of stuur het als pakketje naar jezelf en breng de uitnodigingen persoonlijk langs.

 2. Schrijf het volgende in ieder geval op de verhuiskaart: het nieuwe adres en contactgegevens. Op een uitnodiging voor de housewarming vul je dit aan met de datum van het feest (inclusief begin- en eindtijd). 

 3. Vraag bij een housewarming of genodigden bij verhindering dit aan willen geven, zo kun je hier in de planning en tijdens de boodschappen rekening mee houden. 

Nog een laatste tip: het is handig om de uitnodigingen ruim op tijd (minimaal 2 weken) van te voren te versturen of langs te brengen. 

Heb je de juiste tekst gevonden? Vind hier de perfecte uitnodigingen!

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.