Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Kerstkaarten hip: We versturen steeds jonger kerstkaarten

Amsterdam 20 december 2018 - Kerstkaarten versturen wordt steeds populairder bij jonge Nederlanders. 87% van alle kerstkaarten wordt verstuurd door Nederlanders tot 55 jaar. Het jaar daarvoor was dit nog 66%. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

We versturen steeds jonger kerstkaarten

Kerstkaarten versturen lijkt hip, want we versturen jonger dan ooit kerstkaarten. Afgelopen Kerst was 32% van de kerstkaarten-verstuurders jonger dan 35 jaar. Ruim de helft van alle kerstkaarten werd verstuurd door Nederlanders tussen de 35 en 54 jaar. Daarmee is 87% van alle kerstkaarten-verstuurders jonger dan 55 jaar. Een jaar eerder was dit nog 66%. De oudste afzender van kerstkaarten vanuit Greetz was 102 en de jongste was 1, al zal deze laatste ongetwijfeld een handje geholpen zijn.

Online bestellen van kerstkaarten groeit tegen de krimpende kerstkaartenmarkt in

Het online bestellen van kerstkaarten groeit nog steeds. Er werd met Greetz afgelopen Kerst ruim 8% meer kerstkaarten verstuurd dan het jaar ervoor. Deze stijging is tegen de verhoudingen in van de krimpende kerstkaartenmarkt. Volgens PostNL daalde in 2017 het aantal verstuurde kerst- en nieuwjaarskaarten van 100 naar 85 miljoen.  

Jongeren weten webwinkels als Greetz te vinden voor het versturen van kerstkaarten. Al meerdere jaren op rij ziet deze online verraspartij dat vooral fotokaarten en kerstkaarten met een eigen ontwerp razend populair zijn. Dit overigens tot volle tevredenheid van de ontvangers, zo blijkt uit een eerder onderzoek van Greetz naar kerstkaarten. Daaruit bleek dat bijna 75% van de ondervraagden onder de 30 jaar een kerstkaart met eigen foto en boodschap langer bewaart dan de ‘standaard’ kerstkaart.

In Noord-Nederland leeft de kerst(kaarten)gedachte meer dan in Zuid-Nederland

Wie in Drenthe woont mag zich wederom gelukkig prijzen. In deze provincie ontvangt men per inwoner voor het tweede jaar op rij de meeste kerstkaarten. De provincie Friesland houdt de tweede plek vast en provincie Groningen stijgt vanaf de vijfde plek en maakt de top drie compleet.

Limburg is voor het tweede jaar op rij de provincie waar per inwoner de minste kerstkaarten wordt ontvangen. Grootste dalers ten opzichte van een jaar eerder zijn de provincies Zuid-Holland, dat van plek drie naar acht zakt, en Flevoland dat van de vierde naar de zevende plek daalt. Dé kerstkaartenstad van Nederland is Wassenaar. Hier ontvangt men de meeste kerstkaarten per inwoner. Wassenaar neemt het stokje over van Purmerend.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.