Bekijk meer

Uitnodiging teksten kinderfeestje

Er is er één jarig hoera, hoera. Dat kan je wel zien dat is...! Is je zoon of dochter binnenkort jarig en wordt dat groots gevierd met een kinderfeestje? Of het nou een zwemfeestje, slaapfeestje, prinsessenfeestje, of piratenfeestje gaat, bij Greetz vind je een ruim assortiment aan leuke uitnodigingen. Maar wat schrijf je in een uitnodiging? Wij helpen je. Met voorbeeldteksten en tips.

Teksten kinderfeestje

 • Hoera! Het is feest, ik ben zo blij. Ik wil dit vieren met vriendjes en vriendinnetjes en daar hoor jij ook bij! Kom je ook op mijn kinderfeestje?

 • Beste [Naam], [datum] ben ik jarig. Ik zou het leuk vinden als jij op [datum] op mijn feestje komt. Het feestje begint om [tijdstip] en om ongeveer [tijdstip] wordt je weer thuis gebracht. Als je niet kunt komen, wil je dit dan laten weten? Hopelijk tot dan! [contactgegevens]

 • Er is er een jarig, dat kun je wel zien! Komende [dag] word ik alweer tien!

 • Ik word [leeftijd] jaar! Kom je ook een taartje eten? [datum + tijdstip]. Omdat ik natuurlijk snap dat een kinderfeestje heel erg spannend is mogen papa en mama ook komen.

 • Hoera, ik ben [leeftijd] jaar! Ik vier mijn kinderfeest op: [dag + datum]. Je wordt om [tijdstip] verwacht en na het eten om [tijdstip] weer thuisgebracht! Ben je ergens allergisch voor? Geef het dan eventjes door aan mijn papa en mama. Dan kunnen zij hier rekening mee houden tijdens het doen van de boodschappen. (Neem je oude kleren mee)

 • Beste [Naam], [dag + datum] word ik [leeftijd] jaar! Ik zou het leuk vinden als je [dag + datum] om [tijdstip] op mijn [thema] feestje komt. Als je het leuk vindt mag je als verkleed komen. Rond [tijdstip] word je weer thuis gebracht. Je hebt dan al gegeten. Als je niet kunt komen, wil je dit dan even laten weten? Hopelijk tot [datum]!

 • Een feestje want ik word 3, ik hoop dat ik je straks ook zie?

 • Ja, het is echt waar ik word alweer 1 jaar!

 • [Naam] is op [datum] [leeftijd] jaar geworden. Daarom geef(t) hij/zij/ik een feestje op [datum]. Het feestje begint om [tijd] en eindigt om [tijd]. Je hebt dan al gegeten/Je hebt dan nog niet gegeten. Neem je zwemkleren mee, want bij mooi weer gaan we naar het zwembad! [Naam] spaart voor een [cadeau] en wil daarom graag geld/een cadeaubon voor [winkel] ontvangen als cadeau.

 • Op [datum] ben ik [leeftijd] jaar geworden. [Naam]/Ik zou het leuk vinden als jij op [datum] op het/mijn feestje komt. Het feestje begint om [tijd] en om [tijd] is het afgelopen. Daarna kunnen jouw papa en mama je weer op komen halen/word je thuisgebracht. Omdat het feestje buiten plaatsvindt is het handig om kleren aan te trekken die vies mogen worden.

Wat schrijf je op een uitnodiging voor een kinderfeestje? Enkele tips.

 1. Allereerst is het belangrijk om een uitnodiging te kiezen. Stuur deze direct naar de ontvanger, of stuur het als pakketje naar jezelf en laat de jarige de uitnodigingen langsbrengen/uitdelen. 

 2. Schrijf het volgende in ieder geval op de uitnodiging: de naam van de jarige, hoe oud de jarige wordt, de datum van het feestje (inclusief begin- en eindtijd), adres en contactgegevens

 3. Indien het kinderfeestje buitenshuis plaatsvindt vinden ouders dit vaak prettig om te weten. Ook kan hierdoor rekening worden gehouden qua kleding en spullen. (te denken valt aan zwemkleding, sportkleding, kleren die vies mogen worden).

 4. Ditzelfde geldt als het feestje een bepaald thema heeft. Vermeld dit in de uitnodiging! Niets is zo sneu als een kindje dat als enige niet verkleed is. Populaire thema’s zijn bijvoorbeeld, een prinsessenfeestje, een piratenfeest, een glitter & glamour feestje of een griezelfeestje. 

 5. Geef in de uitnodiging ook aan of de kinderen blijven eten of niet. Vraag ook of ouders eventuele allergieën door willen geven. Zo kun je hier alvast rekening mee houden tijdens het doen van de boodschappen. Geef ook aan of kinderen thuisgebracht worden of dat het de bedoeling is dat ouders hen op komen halen.

 6. Bij een kinderfeestje voor jonge kinderen is het gebruikelijk dat de ouders meekomen, vermeld duidelijk op de uitnodiging of papa & mama ook welkom zijn op het feestje.

 7. Vraag of ouders bij verhindering dit aan willen geven, zo kun je hier in de planning rekening mee houden.

Nog een laatste tip: het is handig om de uitnodigingen ruim op tijd (minimaal 2 weken) van te voren te versturen of langs te brengen. Het versturen of langs brengen voorkomt teleurgestelde kinderen op het schoolplein.

Heb je de juiste tekst gevonden? Vind hier de perfecte uitnodigingen!

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.