Bekijk meer

Onderzoek: wat zijn de populairste gelegenheden voor Nederlanders om een kaartje te sturen?

Een onverwachts kaartje in de brievenbus zorgt toch altijd voor een glimlach? Bij Greetz hebben we ons verdiept in de gewoonten en voorkeuren van Nederlanders als het gaat om het versturen van kaarten. Welke gelegenheden zijn het meest populair voor het sturen van een kaartje? Kijkend naar het zoekgedrag van de bezoekers op Greetz.nl komen we tot de volgende conclusies!

1. Verjaardagen

Verjaardagen blijven verreweg de meest populaire gelegenheid om kaarten te versturen. Opvallend: mannen ontvangen vaker een verjaardagswens via de brievenbus dan vrouwen. En raad eens? De leeftijd die het meest wordt gevierd met kaarten is de mijlpaal van 50 jaar! Het lijkt erop dat we graag extra aandacht besteden aan dit speciale levensmoment. 

2. Beterschapswensen

Op de tweede plaats van favoriete gelegenheden voor het versturen van kaarten staan beterschapswensen. En ook hier zijn het weer de mannen die vaker hun brievenbus horen klepperen voor een beterschapswens middels een kaartje.

3. Baby

De top-3 wordt afgesloten door kaartjes rondom nieuw leven: namelijk bij zwangerschap en geboorte! Hoewel Nederlanders de aankondiging van een zwangerschap al een goede reden vinden om een kaartje op de post te doen, worden er maar liefst vier keer zoveel kaarten verstuurd om de geboorte van het kindje te vieren. Nederlanders sturen dus de meeste kaartjes om iemand een fijne verjaardag of beterschap te wensen of om met een zwangerschap/geboorte te feliciteren, maar welke andere situaties vindt men ook reden voor een kaart? Bekijk hier de top twaalf.

Greetz - kaarten sturen blog

Op zoek naar inspiratie

Wil je een kaartje sturen, maar heb je geen idee wat je voor tekst erop kunt schrijven? Je bent niet de enige! Nederlanders lijken hier best wat moeite mee te hebben. Zo zoeken tal van Nederlanders via Google inspiratie voor de invulling van hun verjaardagskaart of beterschapswens. Ook wordt er veel gezocht naar inspiratie voor de invulling van een steunbetuiging bij verlies en rouw. De zoekterm ‘wat schrijf je op een rouwkaart’ wordt gemiddeld 2.400 keer per maand ingetikt in de zoekbalk. 

Onze Teksthulp op basis van AI

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om de juiste woorden te vinden voor een kaart. Daarom bieden we bij Greetz verschillende hulpmiddelen, zoals onze Teksthulp, om je te helpen bij het vinden van de perfecte boodschap voor elke gelegenheid. Of je nu een verjaardagskaart, beterschapswens of steunbetuiging bij verlies en rouw wilt versturen, wij zijn er om je te ondersteunen. Met de nieuwe Smart Text-tool kun je aanwijzingen invoeren die een voorgesteld antwoord genereren. Zo heb je altijd genoeg inspiratie!

Verantwoording onderzoek

De onderzoeksresultaten zijn tot stand gekomen op basis van interne gegevens gemeten in de periode van januari 2023 t/m januari 2024. De data is geanalyseerd in februari 2024.

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.