Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Vrouwen versturen nog altijd de meeste kerstkaarten, mannen steeds meer

Amsterdam, 18-12-2017 – Vrouwen versturen nog altijd de meeste kerstkaarten in Nederland. Bijna driekwart van de kerstkaarten werd afgelopen kerst verstuurd door vrouwen. Wel sturen mannen steeds meer kerstkaarten. Dit blijkt uit het onderzoek van Greetz, verrassingsplatform en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten, naar afgelopen kerst.

Hoewel het aantal mannen dat in 2016 kerstkaarten verstuurde met zes procent ten opzichte van 2015 steeg, versturen vrouwen nog altijd de meeste kerstkaarten in Nederland. 74% van de kerstkaarten werd afgelopen kerst verstuurd door vrouwen. Mannen waren in 2016 verantwoordelijk voor 26% van de via Greetz verstuurde kerstkaarten. In 2015 was dit nog 20%.

Kerstkaarten met foto zijn populairder dan ooit en we bestellen steeds later

Fotokaarten zijn razend populair. Twee op de drie kerstkaarten is met één of meer eigen foto’s versierd. In 2015 was nog 58% van de kerstkaarten een fotokaart. Het favoriete tijdstip om kerstkaarten te bestellen was ook in 2016 tussen 21.00 en 22.00 uur, maar we doen dit wel steeds dichter op de kerst. In 2015 bestelde Nederland de meeste kaarten op 20 december, in 2016 schoof dit moment op naar 22 december. Bij al deze kerstkaarten blijft de rode envelop favoriet.

Inwoners van Drenthe ontvangen opnieuw de meeste kerstkaarten; Friesland maakt inhaalslag

Net als in 2015 klappert de brievenbus in de provincie Drenthe in 2016 het vaakst voor een kerstkaart. Inwoners van Drenthe ontvangen per persoon de meeste kerstkaarten. Drenthe wordt op de voet gevolgd door Friesland. Een opvallende positie voor Friesland, want in 2015 kregen Friezen per inwoner juist de minste kerstkaarten. Door de stijging van Friesland ontvangen Limburgers nu de minste kerstkaarten per inwoner. 

Postbodes in Purmerend hebben het druk

Wie in Purmerend woont kan zich gelukkig prijzen. Want inwoners in Purmerend hebben per persoon de meeste kerstkaarten gekregen in 2016. Dat is opvallend, want Noord-Holland staat op nummer acht van provincies die de meeste kerstkaarten verstuurde in 2016. Ook inwoners van Houten en Barendrecht worden niet vergeten. Dit zijn de plaatsen waar men respectievelijk als tweede en derde de meeste kerstkaarten ontving per inwoner.

Kerstkaarten verstuurd door jong en oud

De meeste kerstkaarten werden vorige kerst verstuurd door mensen van 35 tot en met 54 jaar. Zij verstuurden 39% van de kerstkaarten en laten hierbij de groep 55+’ers achter zich, die voor 34% van de kerstkaarten verantwoordelijk was. De overige 27% kerstkaarten was afkomstig van de groep onder de 35 jaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.