Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Joep Hutschemakers benoemd tot nieuwe managing director Greetz

Amsterdam, 23 mei 2019 - Niek Veendrick, sinds 2014 CEO van Greetz, heeft besloten de organisatie na bijna tien jaar te verlaten. Het bedrijf heeft Joep Hutschemakers benoemd als Managing Director.

Niek Veendrick trad in 2009 aan als Commercieel Directeur van Greetz. Nadat hij eind 2013 het bedrijf kortstondig verliet, werd hij in 2014 gevraagd om als CEO bij Greetz terug te keren. Onder zijn leiding is Greetz uitgegroeid van een online wenskaartenpartij naar Nederlands grootste aanbieder van persoonlijke verrassingen en werd het bedrijf in augustus 2018 onderdeel van de Photobox Group.

Joep  Hutschemakers zal op 17 juni de overstap maken van Ebay Classified naar Greetz. Hutschemakers heeft een lange staat van dienst op het gebeid van e-commerce. De laatste jaren als CEO van 2dehands.be en als MT lid van Marktplaats. Onder zijn leiding heeft de business een enorme groei doorgemaakt – inclusief een acquisitie en herpositionering van het merk – en is de site inmiddels een van de best bezochte websites in België.

Joep Hutschemakers begon zijn carrière bij Philips, waarna hij als consultant aan de slag ging bij A.T. Kearney. Hij heeft een aantal jaren in New York gewoond, waar hij werkzaam was voor RELX. Hierna keerde hij terug naar Nederland, waar hij als Commercieel Directeur in dienst trad van Marktplaats.

“Ik kijk er enorm naar uit om te starten. Het verrassen van mensen en betekenisvol met elkaar omgaan, zijn waarden die mij zeer aanspreken. Greetz is een positief geladen merk en het team heeft een geweldig momentum gecreëerd om het leuk en makkelijk te maken voor mensen om elkaar te verrassen. Het is mooi dat ik daarop voort mag bouwen”, zegt Joep Hutschemakers.

“Na bijna tien jaar bij Greetz, is de naam Niek Veendrick synoniem aan Greetz geworden. Jaar op jaar groeide het bedrijf onder zijn leiding met 25 procent, waardoor de omzet tussen 2015 en 2018 zo goed als verdubbelde. Ik wil Niek graag bedanken voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij de ontwikkeling van Greetz van een veelbelovende startup naar Nederlands grootste aanbieder van online wenskaarten, bloemen en cadeaus. We vinden het jammer dat hij afscheid neemt en het was een plezier om met hem te werken en van hem te leren”, zegt Nickyl Raithatha, Managing Director van Moonpig en verantwoordelijk voor wenskaarten en cadeaus binnen de Photobox Group. 

“Ik ben ontzettend trots op wat we in de afgelopen jaren samen bereikt hebben. We hebben Greetz uitgebouwd van een challenger in de wenskaarten markt tot marktleider in cadeaus: met een onderscheidende propositie, een geliefd merk en boven alles een geweldig team. Na bijna tien jaar ben ik klaar voor een nieuw avontuur en een nieuwe uitdaging”, aldus Niek Veendrick. “In Joep hebben we een fantastische opvolger gevonden. Zijn ervaring met het bouwen en groeien van toonaangevende consumentenmerken zal Greetz naar een nieuw hoofdstuk in haar ontwikkeling brengen. Ik ben er van overtuigd dat het Greetz team ook in de komende jaren weer veel successen zal vieren.”

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.