Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Greetz introduceert Music for Memory Cards voor Alzheimer Nederland

Amsterdam, 3 september 2019 - Muziek kan een wonderbaarlijke uitwerking hebben op mensen met dementie. Het kan hen bijvoorbeeld rust geven, activeren of vrolijk maken. Daarom presenteren Alzheimer Nederland en Greetz ‘Music for Memory Cards’: kaarten met muziekfragmenten van vroeger. Van elke verstuurde kaart doneert Greetz €5,- aan Alzheimer Nederland ten behoeve van onderzoek naar muziektherapie voor mensen met dementie.

Onderzoekers zien dat hersengebieden die betrokken zijn bij muziek relatief gespaard blijven bij de ziekte van Alzheimer. Daardoor kunnen mensen vaak herinneringen of fijne gevoelens daaraan ophalen met behulp van voor hen bekende muziek. Er zijn veel mensen die ondanks een gevorderde dementie nog in staat zijn een lied van vroeger mee te zingen of neuriën.

Voortbordurend op deze inzichten is het met Music for Memory Cards mogelijk om iemand met dementie te verrassen met een muziekkaart. Een fragment van ‘gouden oude’ speelt af zodra de ontvanger de kaart opent. Van ‘Tulpen uit Amsterdam’, ‘Wie is Loesje?’, ‘Que Sera Sera’ tot ‘Daar in dat kleine café aan de haven’: bij elke kaart kan je een passend nummer kiezen. Veelal Nederlandstalig vanwege het oproepen van de vroegste herinneringen van mensen met dementie.

Bekijk de ervaringen en steun Alzheimer Nederland door een ‘Music for Memory Cards’ te versturen via: www.greetz.nl/alzheimernederland

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.