Bekijk meer

Ontdek het laatste nieuws

Flevolanders meest attent, Fries verstuurt minste wenskaarten

Greetz verstuurt 40 miljoenste kaart en zet alle statistieken op een rij

Amsterdam, 12 april 2016 - Het online versturen van wenskaarten is onder Nederlanders nog steeds onverminderd populair.  Greetz, online marktleider in wenskaarten, bloemen en andere persoonlijke verrassingen,  verwacht vandaag haar 40 miljoenste wenskaart te versturen sinds de oprichting in 2004 en viert dit hoogtepunt onder andere met een uitgebreid onderzoek naar het online sturen van echte wenskaarten. Een greep uit de meest opvallende onderzoeksresultaten.

In Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland wonen de meeste kaartliefhebbers

Inwoners uit Flevoland sturen gemiddeld het vaakst kaarten, gevolgd door Utrecht. De top drie wordt volgemaakt door Zuid-Holland.

Bij de rangschikking van alle Nederlandse provincies blijkt dat inwoners uit Friesland en Zeeland het minst vaak een kaartje versturen. Een inwoner uit Flevoland verstuurt bijna drie maal zo vaak een wenskaart als een Fries.

Verjaardagskaart de meest verstuurde kaart

De verjaardag is nog steeds het populairste moment om een kaart te versturen. Liefst 33% van alle in Nederland verstuurde wenskaarten zijn verjaardagskaarten. Andere bijzondere momenten waarbij specifieke kaarten worden verstuurd zijn kerst (14,3% van alle kaarten) en geboortekaartjes (6,6%).

Man vs. vrouw

Een cliché dat blijkt te kloppen is dat vrouwen vaker de verantwoordelijkheid nemen voor het ‘wenskaartenbeleid’ in het huishouden. Van alle verstuurde kaarten in Nederland wordt namelijk liefst 81,3% van de kaarten verstuurd door de vrouwen. Vooral vrouwen in de leeftijdscategorie 30-35 en 35-40 versturen veel kaarten. Beterschapswensen en verhuisfelicitaties, maar ook uitnodigingen voor kinderfeestjes worden aanzienlijk vaker door vrouwen verstuurd.

Mannen blijken daarentegen creatief en echte charmeurs. Ze sturen namelijk 15% meer zelfontworpen kaarten dan dames. En met Valentijn zijn het de mannen die vaker voor een kaart kiezen dan vrouwen.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

Thuiswinkel Waarborg Gecertificeerd
Alle prijzen zijn inclusief btw en andere heffingen. Lees de algemene voorwaarden.